dijous, 9 de març del 2017

Remuntada Històrica........

La "Remuntada Històrica" ha estat possible. El Barça s'ha classificat per jugar els quarts de final de la Champions després de guanyar a Paris Saint Germain per 6 a 1 en el partit de tornada dels octaus de final. Confesso que jo era un d'aquells que pensaven que remuntar el 4-0 del partit d'anada, on el Barça va oferir la pitjor imatge de tota la temporada, era una missió moooolt difícil, per no dir impossible. De fet, es la primera vegada a la historia que un equip aixecar una eliminatòria després de perdre per 4-0. El partit contra el Leganés que va guanyar el Barça, per un resultat justet de 2-1, no ajudava a creure en la remuntada. Després va venir la victòria al Calderón per 1-2, i després la victòria al Camp Nou per 6-1 davant el Sporting de Xijón. En acabar el partit Luís Enrique anunciava a la roda de premsa, que a final de temporada abandonaria la banqueta del Barça. El dissabte següent el Barça jugava un altre vegada al Camp Nou davant el Celta. Aquella nit, es va tornar a veure un Barça que feia temps que no es veia. L'equip jugava amb alegria i feia un futbol-control que desbordava al rival, a qui va acabar golejant per 5-0. Alguns van veure aquell partit com un assaig del que s'havia de fer davant el P.S.G. i tot i que es va obrir una espurna d'esperança, molts continuavem pensant que seria molt difícil.

Només començar el partit, ja es va veure que els jugadors del Barça anaven a per totes, com no podia ser d'un altre manera, mentre que el P.S.G, potser amb una estratègia errònia es va tancar al darrera. Als dos minuts va arribar el primer gol i la creença en la remuntada va pujar exponencialment. Al minut 40 després d'un embolic dins de l'àrea petita del P.S.G. Kurzawa marcava en pròpia porta el segon. Cinc minuts despŕes de la represa Messi marcava de penal el 3-0 i esclatava la bogeria a la graderia. Quedaven 40 minuts i només faltava 1 gol. La Remuntada no només era possible si no que molts ja l'ha donavem gairebé per feta. Llavors va entrar Di Maria al camp i l'equip francés va començar a crear mes perill. Tant es així que al minut 62, Cavani va marcar pel P.S.G. tirant per terra totes les il·lusions blaugranes. Només quedaven 28 minuts i el Barça necessitava 3 gols mes. Molts vem llençar la tovallola però els jugadors no. Passaven els minuts i e 3-1 del marcador no es mouria fins al 88 on Neymar va marcar un golàs de falta directe que va entrar per l'esquadra. 4-1, i l'àrbitre donava 5 minuts d'afegit. Llavors va començar la bogeria. En el minut 91, l'àrbitre assenyala penal que Neymar va transformar en el 5-1. Quedaven 4 minuts per tornar a marcar i aconseguir la proesa. En els darrers instants del partit fins i tot Ter Steguen va pujar a l'atac, deixant la porteria buida. El P.S.G. va agafar la pilota i a punt va estar de tornar  donar un ensurt als blaugrana, però va ser el mateix Ter Steguen qui va recuperar la pilota i va propiciar que li fessin la falta, que va executar Neymar i que va rebutjar la defensa. El mateix Neymar va recollir el refús i va tornar a penjar la pilota que va ser rematada al límit de l'àrea petita per Sergi Roberto, i va significar el sisè gol que classificava al Barça per quarts de final. La bogeria esclatava entre els jugadors, equip tècnic, la graderia i a la majoria de carrers i places de molts pobles de Catalunya on es va celebrar la remuntada com d'autèntic "miracle". A Barcelona, com ja es habitual, la celebració es va traslladar a la Rambla de Canaletes on molts aficionats van celebrar-ho com si s'hagués guanyat un titol.