dilluns, 27 de febrer del 2017

Judici a Homs : Torna a tocar el 3 %........

          Aquest dilluns ha començat el judici a Francesc Homs, imputat pel 9 N. Es pot considerar com la segona part del que ja es va fer a Barcelona contra Mas, Ortega i Rigau el passat 6 de Febrer. En aquest cas el judici te lloc al Tribunal Suprem de Madrid, per la condició de diputat al congrés i per tant aforat de Quico Homs. Com ja va passar en el judici a Mas, Ortega i Rigau, Homs ha estat acompanyat per molts polítics i simpatitzants desplaçats a Madrid per la ocasió.
Com també va passar abans de l'inici de la "primera part" de la causa del 9 N, aquest cap de setmana tornava a ser portada el cas "3%" de CDC. Si la setmana abans del judici a Mas, Ortega i Rigau, la guàrdia civil escorcollava oficines i detenia algunes persones vinculades a convergència en relació al cobrament de comissions del 3%, aquest cop ha estat el diari "El Mundo" qui ha destapat un nou capitol del culebrot 3%. Segons publicava "El Mundo", un empresari "protegit" hauria declarat davant el jutge i la fiscalia anticorrupció, haver mantingut una reunió amb Artur mas i Germà Gordó a la seu del partit. En aquella reunió, Mas, que aleshores era president de CDC, va dir a l'empresari que es poses a disposició de Gordó, que era el gerent del partit, per parlar de fer donacions a canvi de contractes públics. Sempre segons aquest empresari, la reunió va tenir lloc al despatx d'Artur Mas a la seu de CDC, al 2010, quan encara era president de la Generalitat José Montilla. ( No sembla gaire factible, que abans de ser president de la Generalitat, tingués oportunitat d'atorgar molta obra pública. Cal recordar que CDC estava en plena "travessia del desert" des de la retirada de Jordi Pujol. Després s'ha fet públic que aquest "misteriós" empresari, es Josep Maria Bassols, ex-alcalde d' Anglès i marit de Núria Bassols, magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a qui Mas va fitxar com a comissionada de Transparència i que va ser destituïda pel govern de Puigdemont arran de la detenció de l'ex-alcalde pel cas 3 %. No deixa de ser curiós que Josep M. Bassols faci ara aquestes declaracions d'uns fets que van tenir lloc al 2008.

             També s'ha fet públic que la guàrdia civil creu haver trobat la "clau de volta" en la figura d'Andreu Viloca ex-tresorer de CDC en llibertat sota fiança de 200.000 euros, a qui li haurien trobat a l'agenda trobades amb empresaris que estaven a punt d'aconseguir contractes que permetria als investigadors establir els lligams d'aquests empresaris amb donacions a la fundació CatDem. De l'escorcoll al despatx de Viloca, s'han pogut reconstruir 11 documents que havien estat destruïts a la "trituradora de paper", que no devia ser massa bona si ha permès la reconstrucció de tots aquests documents.
No seré jo qui posi en dubte que CDC sigui o hagi estat un partit corrupte, però tampoc seré jo qui doni credibilitat a unes informacions que pel cap baix podem dir que son mes que dubtoses, sobretot si tenim amb compte que "El Mundo" ja va "inventar" esborranys fantasmes sobre Mas i Pujol, i comptes falsos a l'estranger del mateix Mas o Xavier Trias.
A l'altre platet de la balança hi podem posar la informació del diari "Público" on un broker francés reconeix que va ser utilitzat per la policia espanyola, mes concretament per la "brigada política" del Ministeri de l'interior de Fernàndez Díaz per destruir la Generalitat de Mas. L'objectiu era desprestigiar als polítics sobiranistes catalans amb qualsevol mitjà. Els testimonis falsos eren habituals per la "brigada política" que havia organitzat Eugenio Pino, numero dos de la policia. Ell mateix va haver de cometre el delicte de fals testimoni. Aquest Broker formaria part juntament amb els detectius de Metodo 3, ( autors de la gravació de la Camarga, - encarregada segons sembla per Alícia Sànchez Camacho -), de l'operació Catalunya. Tot plegat fa molta pudor, i serà per les clavegueres de l'estat. Que tot això surti precisament just quan ha de començar la segona part del judici del 9 N, fa que encara faci mes pudor. Es vol tapar un judici polític amb suposats,- o reals -, assumptes de corrupció, quan els han tingut guardats en un calaix un grapat d'anys, des de que Pasqual Maragall fes esment per primera vegada el cas 3 %.


                                                                                                                Ànec  Lluc