dissabte, 28 de gener del 2017

Santi Vidal es passa de frenada"......

            Aquesta setmana el fins ara senador per ERC i ex-jutge Santi Vidal va patir una relliscada mentre explicava en el transcurs d'una xerrada detalls del procés. Aquestes xerrades es venen produint per tot el territori i estan organitzades per ERC. Aquesta vegada però, el diari El País, s'ha fet ressò d'algunes de les coses que va dir Santi Vidal. Entre altres, va dir que la Generalitat havia aconseguit les dades fiscals dels catalans de manera il·lícita, perquè Espanya no ens les hauria donat mai. També afirmava que en els pressupostos s'havien camuflat 400 milions d'euros per poder fer les estructures d'estat. Des del govern no s'ha trigat gens a desmentir aquestes afirmacions i tant Neus Munté com el mateix president Puigdemont han afirmat que els únics "que poden explicar el que fa el govern son els seus membres". Des del departament de vicepresidència, Economia i Hisenda s'ha explicat que es fals que es tinguin les dades dels contribuents assegurant que només es disposa de les dades dels impostos que es gestionen i que totes s'han obtingut de forma legal. També s'ha posat a disposició de l' Agència Catalana de protecció de dades per sotmetres a una auditoria de la gestió i us de dades.
L' ex-jutge Santi Vidal ha presentat la seva dimissió per no perjudicar el procés. Ha manifestat que aquestes declaracions les ha anat fen en un context d'unes xarrades organitzades per ERC i per un públic majoritàriament  independentista i les justifica perquè s'ha de generar il·lusió i donar a entendre que s'estan fent coses. En actes com aquests ja sabem que el convidat mes popular i mes aplaudit es aquell que l'ha diu mes grossa sembla que al Santi Vidal se li escalfa la boca, potser víctima d'un cert afany de protagonisme. Hem de recordar que durant la seva etapa de jutge va fer públic que preparava una mena de "Constitució Catalana" i que malgrat fer-ho a titol particular i en el seu temps lliure, li va costar la inhabilitació  com a jutge.

           Sense deixar de reconèixer que Santi Vidal s'ha passat de frenada i aquestes dades concretes se les podia haver estalviat, sobretot si son falses, també ens haurien d'explicar com es que ningú li ha dit res abans, si es que se sabia que deia aquestes astracanades. Son unes declaracions que fan molt mal a un procés i a un govern amb el que ningú dubte que Vidal hi estigui compromès.
Els unionistes han aprofitat aquestes declaracions per carregar un cop mes contra el procés independentista. Tota l'oposició en bloc ha qualificat de molt greus aquestes declaracions i tots els grups ja han demanat explicacions a Puigdemont i Junqueras. El PP ha avisat que portarà el cas al fiscal perquè s'obri una investigació. Sense voler treure gravetat als fets, cal recordar que després de fer-se públiques les converses entre Fdez.Díaz i el director de l'oficina anti-frau de Catalunya on explicaven la conspiració contra polítics catalans que s'havia fet des del ministeri del'interior no es va investigar, i Fdez. Díaz no va donar cap explicació. En aquell cas la fiscalia va arxivar el cas, malgrat que presumien, fent referència a Catalunya, de "les hemos destrozado la sanidad", d'haver presentat informes falsos de comptes inexistents a Suisa d'Artur Mas o Xavier Trias, i haver intentat influir en els resultats d'unes eleccions amb esborranys fantasmes etc.. Clar que hem de tenir amb compte que aquesta era la mateixa fiscalia que els afinava les denúncies. Per altre banda no es precisament el govern del PP qui pot parlar d'il·legalitats i opacitats, perquè n'ha fet servir de tota mena contra el procés.

             Mes enllà d' això tampoc n' hauriem de fer un gra massa; aquestes declaracions han estat fetes amb caracter personal, en una xerrada amb públic independentista que mes aplaudeix a qui la diu mes grossa, cosa que fa que a vegades l'orador es passi de frenada i acabi xerrant mes del que ho hauria de fer. Si això es demostra que es fals com assegura el govern català, amb la seva dimissió com a senador n'hi hauria d'haver prou. Perquè si el que ha dit Santi Vidal fos veritat, el ministeri d' Hisenda tindria un problema gran per la filtració de dades i potser Montoro es el que hauria de plegar.....però això ja son figues d'una altre paner.



                                                                                                        Ànec  Lluc