dijous, 5 de gener del 2017

Els Comuns ja no volen referèndum......

            Els Comuns ja no volen el referèndum. Després de donar la tabarra durant mesos amb el referèndum acordat, ahir Xavier Domènech, líder "d'EnComúPodem" i molt probablement cap de llista del nou partit dels Comuns, (si Ada Colau decideix seguir només com alcaldessa ), ha manifestat que la nova formació no donarà suport a cap referèndum que no sigui acordat. Per justificar aquesta negativa ha dit que no saben en que es diferenciaria un referèndum unilateral amb el 9-N que no va tenir efectes jurídics ni polítics. El PP de Rajoy ha tornat a dir que MAI es podrà fer cap referèndum que posi en perill la unitat d' Espanya, ni tan sols amb una hipotètica reforma de la Constitució. Els Comuns i els seus socis de CSQP s'han mostrat sempre defensors del dret a decidir i el referèndum. Cal recordar que els diputats de CSQP van exhibir unes pancartes al parlament demanant el referèndum. Ara davant la impossibilitat de que aquest sigui acordat amb l'estat, i amb el compromís ferm del govern de Junts pel Sí de fer-lo si o si,
Xavier Domènech ha rebutjat donar-hi suport i ha dit que el que necessita Catalunya son unes noves eleccions.

           Perquè fa ara aquesta proposta ?. Perquè se'ls acaba el temps. Amb la negació taxativa de Rajoy a que MAI es podrà fer un referèndum acordat, cosa que tots sabíem de fa temps, el principal argument dels Comuns, que era intentar acordar el referèndum per allargar el procés, havien de canviar d'estratègia. Albano Dante, líder de Podem, per cert cada cop mes qüestionat per les pròpies bases, va deixar entreveure que podrien donar suport a un referèndum però sense data. Es a dir un procés sense data de caducitat i que pot durar un, cinc o tres-cents anys mes. La data de setembre de 2017 per celebrar aquest referèndum consensuada entre Junts Pel Sí i la CUP, obligaria als QWERTY a "retratar-se". Una manera d'evitar haver-se de pronunciar i seguir amb l'ambigüitat del "Si però NO" es anar a noves eleccions. Unes noves eleccions significarien el fracàs del procés independentista i obriria les portes de la Generalitat a la nova confluència d'esquerres que preparen l Colau i companyia. Saben que un nou Junts Pel Sí es impossible i per tant la lluita seria amb ERC, perquè donen per fet el suport de la CUP amb l'argument de fer una Catalunya d'esquerres, autonòmica però d'esquerres i amb uns pressupostos mes socials. Aquests son els arguments que farien servir per aconseguir la Generalitat i la permanència de Catalunya a l'estat espanyol, que es el seu principal objectiu......això si, en un estat plurinacional i fraternal.
Per últim una pregunta als independentistes que diuen que hi ha a dins de Podem-ICV-EUiA-Comuns......Ara que ha quedat clar que la nova formació d'Ada Colau no es independentista penseu dir/fer alguna cosa ?


                                                                                                             Ànec  Lluc