dissabte, 19 de novembre del 2016

Comença la purga al PSOE.......

                Al Psoe han començat la purga amb els diputats que es van mantenir ferms a la sessió de investidura en el "No es No", trencant la disciplina de vot de la gestora que va decidir a última hora facilitar la presidència a Rajoy amb una abstenció. Recordem que aquest fet va fer que Pedro Sànchez presentes la dimissió com a secretari general dels socialistes, que des d'aleshores esta dirigit per una junta gestora que ha decidit sancionar als 15 diputats que es van mantenir en el "No". També han estat "castigats" alguns diputats de la corda de Sànchez tot i haver-se abstingut. Amb tot la gestora ha anat amb molta cura per no ser excessivament durs, però deixant clar que la indisciplina de vot va ser un fet greu.
La majoria dels diputats díscols han perdut els càrrecs institucionals o de la direcció del grup parlamentari que tenien assignats o que eren possibles candidats a aconseguir-los. Només Margarita Robles seguirà com presidenta de la comissió de justícia. La gestora si ha decidit "castigar "però a la diputada asturiana Adriana Lastra, molt vinculada a Pedro Sànchez per haver fet servir la formula "abstencion por imperativo" mostrant així la seva disconformitat amb l'abstenció sense trencar la disciplina de vot. De tota manera el "càstig" ha estat suau; l'han fet fora com a portaveu a la comissió d'administracions públiques però li han donat la de defensa. Maria Gonzàlez Veracruz que també va fer servir la mateixa formula segueix mantenint l'anterior càrrec. Per tant com es pot veure la purga tampoc serà tan, i sobretot sembla que es mes aviat selectiva alhora de posar sancions. Això si, la multa de 600€ que figura als estatuts serà per tothom.

               Pel que fa al PSC, aquest dilluns a Ferraz van Psoe i Psc van mantenir una reunió per reformular la seva relació i on van decidir crear una comissió amb 3 o 4 membres de cada equip per trobar solucions en un termini de dos mesos. Malgrat que Iceta va manifestar que la reunió va servir per cosir els llaços malmesos les darreres setmanes però no s'ha parlat de que el Psc sigui expulsat dels òrgans de direcció del Psoe, o que no pugui participar en l'elecció del secretari general.
Malgrat això la gestora ha esborrat el nom de Jose Zaragoza com a candidat a presidir la Comissió mixta de la Unió Europea i ha fet fora de la direcció del grup parlamentari socialista a Meritxell Batet. Tots dos han acceptat de bon grat la decisió i han manifestat que respecten i accepten les decisions de la gestora i que si això serveix per refer els ponts entre Psoe i Psc ja ho donen per bo.
El Psc però s'ha quedat sense participació a la presa de decisions al Congrés. Tampoc tenen representació a la gestora.

               Darrera d'aquesta purga hi ha la ma de Sussanna Díaz que encara que des de l'ombra segueix teixint la xarxa per fer-se amb el control del Psoe. El problema amb el Psc va mes enllà de mesures disciplinaries i te molt a veure amb la situació a Catalunya on els socialistes tenen molt difícil mantenir el mateix posicionament que el Psoe i mes encara si tenim amb compte que almenys a Catalunya Podem els ha passat la ma per la cara.


                                                                                                             Ànec  Lluc