dimecres, 26 d’octubre del 2016

PSC : Rebel sense causa.......

             Finalment el Psoe, o millor dit la gestora que ara dirigeix el Psoe han decidit abstenir-se a la investidura de Rajoy, decisió que ja estava presa fa temps i per la qual el secretari general Pedro Sànchez va haver de presentar la dimissió perquè ell defensava l'abstenció.
El PSC per boca de Miquel Iceta segueix mantenint el "NO" a Rajoy i fins i tot ha manifestat que els diputats catalans desobeiran la disciplina de vot i es mantindran en el "NO" i estan disposats a acceptar-ne les conseqüències. Aquestes conseqüències passa per una multa de 600 a 900€ com marquen els estatuts fins el trencament de relacions amb el Psoe, com demana Garcia Page o Ibarra. Iceta manté el "NO" a Rajoy, segons ha declarat, per coherència, ja que es la postura que va defensar a les primàries del PSC que va guanyar fa unes setmanes, a Núria Parlón que també defensava el "NO".

              No podem oblidar però que la situació del PSC a Catalunya es diferent que a les altres federacions. Els últims anys els socialistes catalans han començat una deriva cap al Psoe de tal manera que s'ha convertit en una "sucursal" del Psoe a Catalunya i això els ha fet perdre vots en cada nova cita electoral, tant a nivell català com a les generals. De fet ara amb 7 diputats al Congrés de Madrid, es el pitjor resultat de la història. Iceta i el PSC, han vist la oportunitat de recuperar una part del vot perdut, allunyant-se de la postura oficial del Psoe, mantenint-se en el "NO" a Rajoy, i aixecant la llebre d'una separació que dubto molt que s'acabi produint. La "Federació Socialista de Catalunya" que ha aparegut fa poc, no te la suficient força com per ser el relleu del PSC.

               Tampoc podem oblidar que aquest PSC que ara es rebel·la contra la decisió del Psoe, es el mateix que fa poc, s'abstenia al parlament a la resolució que anul·lava els consells de guerra del franquisme, ha dit que votarà a favor del suplicatori per jutjar a Francesc Homs per posar urnes, el que ha presentat recursos al Tribunal Constitucional amb el PP i C's, i que al parlament vota en nombroses ocasions amb els Populars.
Per tant aquest enrocament en el "NO" d'Iceta, pot ser una maniobra de "postureig" per mostrar una separació d'un Psoe que facilitarà un nou govern del PP, sobretot si tenim amb compte que el que facin els set diputats catalans no variarà en res la situació, perquè Rajoy amb 11 diputats en te prou per ser escollit president. Malgrat tot no es només el PSC el que s'ha mostrat contrari a una abstenció en bloc. Algunes territorials del Psoe han començat a parlar ja d'una abstenció que anomenen tècnica que consistiria en l'abstenció de només els 11 diputats necessaris, mentre que la resta es mantindrien en el "NO".

                                                             
                                             
                                                                                                          Ànec  Lluc