dimecres, 21 de setembre del 2016

Miserables......per ser "alternatius".....

             El pregó alternatiu que farà Toni Albà paral·lelament al que farà l'escriptor Javier Pérez Andújar, - que es " l'oficial de l' Ajuntament Colau -, ha aixecat molta polseguera. La repercussió que ha tingut a la xarxa l' acte que protagonitzarà Albà disfressat del rei Felip V ha fet tremolar totes les estructures de "BcnEnComú" i els partits no sobiranistes de l' Ajuntament fins al punt de que la regidora de C's n' hagi demanat la prohibició.
L' escriptora Emma Riverola ha escrit un article a El Periódico on titlla de miserables al propi Albà i a les entitats independentistes que han promogut aquesta iniciativa. Ha acusat al "mestre de la burla", - com ella mateixa ha qualificat a Albà -, de no acceptar la ironia quan aquesta va dirigida als propis. Ha qualificat a Andújar com la veu incisiva sincera i sentimental d' una BCN que va créixer a l' ombra de la tèrmica del Besòs i dels blocs lletjos. El qualifica d' excel·lent escriptor, - cosa que no poso en dubte-, i creu que es digne de Bcn. Ens qualifica de miserables per no acceptar a qui pensa diferent, a qui critica al nacionalisme o dona la seva opinió sobre el procés, però s' oblida que aquest "excel·lent escriptor " es el mateix que ens ha titllat d' aiatol·las, ha comparat l' independentisme amb Iran, ens ha dit "catalufos" i fins i tot va fer un tuit dient que mes que tallar el cap a Mas haurien d' haver pentinat a Puigdemont. El que mes sorprèn es que ens titllen de miserables per fer un pregó alternatiu i en un altre lloc de la ciutat. En cap moment els "independentistes" hem demanat la suspensió ni el canvi del pregoner oficial si no que s'ha optat per fer-ne un de paral·lel.

              Crida l' atenció que alguns dels que ara fan escarafalls davant aquest acte, van callar i fins i tot trobaven democràtic encerclar La Caixa al mateix temps que es feia la "Via Catalana", o els Comuns-Podem celebraven una diada paral·lela a la de l' ANC i Òmnium a Sant Boi. Clar que tot aquest enrenou ve potser motivat per la por que tenen els Comuns de que el pregó alternatiu sigui mes multitudinari que l' oficial a la plaça Sant Jaume i això deixi en evidència a l' equip del govern Colau. Però això es el que te la democràcia, que es poden programar actes paral·lels als oficials, i que la gent lliurament vagi al que mes li agradi. Si això no agrada a l' establishment doncs que si posin fulles. Avui Enric Hernàndez ha escrit un article on titlla de bufons i servils cortesans als qui no volem escoltar a Pérez Andújar. Això potser si que es ser Miserable.


                                                                                                               Ànec  Lluc