divendres, 2 de setembre del 2016

Els Colauers volen aigualir la diada......

                                                                               


              Tal i com ja ho havia deixat entreveure en diverses entrevistes Ada Colau, aquest any la seva formació "Barcelona En Comú", si participarà als diversos actes que es faran l' Onze de Setembre incloent-hi les mobilitzacions que han convocat l' ANC i Òmnium, però ha remarcat que ho farà contra la criminalització del dret a decidir i no pas a favor de la independència. Els seus socis d' ICV i Podem han decidit convocar un acte paral·lel per commemorar els 40 anys de la primera celebració després del franquisme que va tenir lloc el 1976 a Sant Boi. Es una manera "elegant" de justificar no afegir-se a la mobilització de l' ANC sense dir que no son independentistes. De fet aquesta estratègia no es nova ja que al 2013 ICV va participar a la Via Catalana - cadena humana que va creuar el territori de punta a punta - d'una manera peculiar. Mentre que La Via Catalana organitzada per l' ANC i Òmnium reivindicava la independència, els ecosocialistes van decidir encerclar La Caixa i afegir-se a la Via al seu pas per la Diagonal per reivindicar els drets socials, protestar per les retallades i poder decidir-ho tot. Aquest any, després d'anunciar que se senten rebutjats pel caracter unilateral i independentista de les mobilitzacions de les entitats socials s' afegeixen al acte que organitzarà Podem Catalunya a Sant Boi.

               Els Colauers han assegurat que participaran als diversos actes de la Diada, per defensar el dret del poble de Catalunya a conquerir espais de sobirania política social, econòmica, ecològica i cultural, però ho vol fer agermanada amb tots els pobles de l'estat espanyol. A diferencia de la diada de l' any passat a la que Ada Colau no va assistir argumentant que era l' alcaldessa de tots els barcelonins, creu que a la commemoració d' enguany si hi ha d'anar perquë es produeix en un ambient de regressió centralista amb un atac sense precedents contra les llibertats i drets socials elementals. Ha volgut deixar molt clar però que no comparteixen el full de ruta del govern de Junts Pel Si ni el camí per la independència.

               Les mobilitzacions que han convocat per aquest 11 de setembre les entitats sobiranistes de l' ANC i Òmnium a diversos llocs de Catalunya haurien de servir per demostrar la força de l' independentisme en aquest últim tram del procés cap a la independència. Cal recordar que aquest mes de setembre tindrà lloc la qüestió de confiança del president Puigdemont. En aquest últim tram del procés es important saber la capacitat de mobilització que encara te l' independentisme, cosa que la participació dels Colauers podria posar en dubte. La insistència en deixar clar que ells hi van però no per la independència farà mes difícil poder saber quants dels assistents son indepes o no. La presència de Comuns rebaixarà la xifra de partidaris per la independència, perquè ells no es comtaran ni en el SI ni en el NO, com ja va fer CSQP el 27 S, tot i que potser aquest es el veritable objectiu de l' Ada i els seus. No podem oblidar tampoc, que pel que fa al panorama polític espanyol, no es descarta que es puguin haver de celebrar unes terceres eleccions i aquesta diada pot ser el primer acte de campanya. Sigui com sigui, la presencia dels Colauers a una mobilització que te una clara connotació independentista - o així hauria de ser - quan ells han manifestat en diverses ocasions que no ho son, no pot ser bo. D' una manera u altre volen aigualir el caracter independentista de la diada. Ells son mes de intentar un apropament a la CUP i ERC, per assolir el govern de la Generalitat, arraconant definitivament al PDC, (antiga Convergència ), per formar part d' una Espanya plurinacional......d' esquerres això si.



                                                                                                    Ànec  Lluc