dissabte, 10 de setembre del 2016

De debò calia aquesta foto ?.....

                                                                       


               De debò calia aquesta foto ?. Dos dies abans de la celebració de la diada ha tingut lloc a Sant Boi un acte de celebració dels 40 anys de la històrica diada de 1976, primera després de 35 anys de dictadura franquista. Podemos, ERC, CUP, MES i cinc sindicats s'han reunit a Sant Boi per la celebració, deixant de banda a Convergència. El fill de Jordi Carbonell ha criticat que s' hagi deixat al marge als convergents i que s' hagi utilitzat la imatge del seu pare per aquest acte. Aquest fet ha deixat clar que per alguns segueix vigent l' eix esquerra-dreta, per sobre de la transversalitat de la lluita per la independència. Es destacable que damunt de l'escenari no hi hagués cap estelada i que tampoc es cantés els segadors si no l' Estaca de Lluís Llach. La cara de Fachin quan algú ha tret una estelada i l' Anna Gabriel i Junqueras l' han embolcallat amb ella parla per si sola.

                Davant d' unes 1500 persones i segons diuen poques estelades i senyeres i moltes banderes de Podemos, Albano Dante, Oriol Junqueras, Anna Gabriel, J.C.Gallego de CCOO, Camil Ros d' UGT, Oriol Pintos de la CSC, i Miquel Sellarès, un dels organitzadors de la manifestació del 1976, han fet els seus parlaments en clara sintonia.
Dante Fachin de Podemos no s'ha estat de criticar el full de ruta del Govern, a qui ha titllat de ser un instrument per mantenir certs poders, davant la "cara de poker" de Junqueras, que es el vicepresident d' aquest govern. Fachin ha apostat perquè el procés constituent sigui un catalitzador de sobiranies, i en tot cas s'han de trobar aliances amb altres pobles d' Espanya. Davant d'aquestes declaracions Anna Gabriel ha negat tenir a l' horitzó cap  tripartit i ha apostat perquè l'any que ve sigui el del referèndum per acabar amb les imposicions de l' estat espanyol. Oriol Junqueras ha dit que Catalunya es un pais divers i plural i que els catalans compartim set de justícia i llibertat i que mai demanarem permis per decidir el nostre futur. ha quedat palès que Dante Fachin i Podemos desentonen entre la gent que esta per la independència, perquè ells ni la volen ni se'ls espera, i només reivindiquen la unitat de l' esquerra per fer desaparèixer d' una vegada per totes a Convergència. Per tant en aquest tram final del procés hem de ser molt curosos amb el que fem, i amb qui, perquè les garrotades vindran de tot arreu i els unionistes s' aprofiten d'aquestes mostres de desunió.

                  Demà a la manifestació de la diada organitzada per l' ANC i Òmnium els independentistes hem de demostrar que som una pinya i anem tots a una i que ni Podemites ni Colauers, - que ja han anunciat la seva assistència tot i que no comparteixen la reivindicació principal de l'acte que no es altre que la independència -, podran aigualir el caracter festiu i reivindicatiu d'una diada per la propera República Catalana.



                                                                                                              Ànec  Lluc