dimecres, 7 de setembre del 2016

Assistència "Trampa" de Colau-Podem a la mobilització de la diada....

             Primer va ser Ada Colau qui va anunciar la seva assistència als actes de la diada. Podem que en un principi semblava que no hi aniria, seguint la decisió que ja van prendre els seus socis d' ICV a CSQP, ara s'hi apunten però deixen molt clar, com també ha fet la pròpia Colau, que no assisteixen a la mobilització per donar suport al independentisme ni al full de ruta de JxSi perquè hi estan totalment en contra. Tal com ha declarat Dante-Fachin l' escollit recentment líder de Podem Catalunya, no volen que la Diada es converteixi en un clam per la independència, perquè ells defensen el dret a decidir.
                                 
                                                                             

              Com es pot anar a una mobilització si no estàs d' acord amb el que es reivindica en aquesta mobilització ?. Jo pensava que l' ANC i Òmnium havien convocat aquesta manifestació per mesurar el suport que te el full de ruta de JxSi per arribar a la independència. Fachin ha dit a TV3 que "voler eixamplar la base independentista amb ells es un error i pensar que els podran convèncer per afegir-se al full de ruta es un altre error. La decisió de participar en la diada de 2016 es per demostrar que hi ha un altre camí, no ja per la independència que no la volen, si no perquè els catalans puguin exercir el "dret a decidir" . Si la mobilització es per la independència, tu no pots dir que hi vas a reivindicar un altre cosa, tret que siguis "RUC" o vulguis aigualir l' assistència. I creieu-me si dic que de rucs en tenen poc. Es el mateix discurs que ha fet servir l' Ada Colau per justificar la seva assistència, dient que ho fa per protestar pels atacs del govern PP i el TC a les institucions catalanes i que "hi ha mes motius per anar-hi que per no anar-hi".

            De moment ja han aconseguit dividir als independentistes en dos bàndols: els que no els volen donar la benvinguda a una manifestació que no comparteixen,-entre els que jo m'hi trobo-, i els que diuen que no s' ha d'excloure a ningú. Ja em perdonareu i digueu-me excloent, però es com si a una manifestació de la PAH en contra dels desnonaments hi assistissin els directius dels bancs.
No es pot ser a missa i repicant i per tant si volen fer veure que son una alternativa haurien de fer una mobilització alternativa. No podem oblidar que Podem-Catalunya amb Fachin al capdavant ha carregat durament contra la campanya de l' ANC per la sanitat catalana i s' ha mostrat disconforme amb la cupula directiva de l' entitat perquè segons diu respon als desitjos independentistes de JxSi i la CUP.

             Si tenim amb compte que es mes que probable la convocatòria de terceres eleccions a Espanya i el desig d' Ada Colau i els Comuns d' intentar arrabassar la Generalitat a JxSi, es veu clara la intenció d' apropar-se a ERC i CUP per intentar un nou tripartit autonòmic, que si be pot ser en forma de República Catalana, Colau va deixar clar que la vol confederada amb la República Espanyola. Llàstima que ara per ara Espanya es una monarquia.
L' altre objectiu es diluir l' èxit de l' independentisme, per poder seguir venent la pastanaga" de que la seva es la única via possible, i que la unilateralitat no porta enlloc. Els Comuns-Podem tenen molt reso a la premsa, i aprofitaran qualsevol cosa per magnificar la seva presencia als actes de la diada i per dir que l' independentisme va a la baixa. Iglesias ja hi ha posat cullerada dient que la presencia d' Ada i Podem evitarà la monopolització de la diada per la causa independentista.

              No podem confondre i crec que ningú ho fa, els actes institucionals de la Diada que si son per tots es catalans, (fins fa poc hi participava C's i el PP), amb els actes organitzats per entitats civils de caracter inequívocament independentista. Crec que l' ANC i Òmnium haurien de deixar molt clar que tothom que defensi la independència de Catalunya hi esta convidat i serà benvingut, però qui reivindiqui altres coses que es faci la pròpia mobilització.

         

                                                                     Ànec  Lluc