dimarts, 23 d’agost del 2016

Torna la lliga..Comença l'espectacle....

Aquest cap de setmana ha començat la lliga de futbol 2016-2017. Aquesta temporada enlloc de la lliga "BBVA" sera la lliga "Santander" perquè es el Banc de Santander el patrocinador oficial de la Lliga Nacional de Futbol Professional.

El Barça ha encetat la lliga jugant contra el Betis al Camp Nou. L' equip de Luis Enrique ha començat la lliga amb algunes baixes significatives, com poden ser Masherano, Iniesta o Mathiew lesionats o Neymar que acaba d'aconseguir amb la selecció del Brasil la medalla d'or a les olimpíades de Rio. A la porteria ha jugat Claudio Bravo, en el que pot ser el seu últim partit amb el Barça, si es confirma el seu fitxatge pel Manchester de Guardiola. El partit es va posar força ben aviat Arda Turan que formaba el triplet atacant amb Messi i Suàrez per la baixa de Neymar, va marcar el 1-0. Tot i que Rubén Castro va marcar el 1-1 pel Betis, el bon joc del Barça i un Messi en bona forma va fer que al descans el barça guanyes per 3-1. A la segona part els jugadors del Barça van sentenciar amb tres gols mes. Rubén Castro va fer el segon pel Betis per suavitzar una mica el resultat. Suàrez va fer el seu primer "Hat-trick" de la temporada.

El Reial Madrid ha debutat aquesta lliga jugant a Sant Sebastian davant la reial Societat. No ha tingut gaires problemes per desfer-se d' una Reial Societat i tot i que no ha jugat ni Cristiano Ronaldo ni Benzema, Bale ha marcat el primer pels blancs en el minut 1 de partit. Arran d' aquest gol, el Madrid ha jugat mes tranquil ja que els bascos no han portat mai perill a la porteria del Madrid que avui defensava Kiko Casilla. Abans del descans, Marco Asensio feia el 0-2 i deixava quasi be sentenciat el partit. A la segona part el Madrid ha seguit molt ferm en defensa i ha tingut alguna ocasió per ampliar el marcador. Bale, en temps afegit ha fet el seu segon gol i el tercer del Real Madrid arrodonint la victòria per 0-3.

L' Atlético de Madrid ha començat a casa davant l' Alabes. Sembla que no ha començat amb massa bon peu i només ha pogut aconseguir un empat a 1, davant un equip que acaba de pujar a la 1ª didisió. Tot el partit ha estat dominat pels homes del Cholo Simeone, que han tingut algunes oportunitats molt clares, però sense encert de cara a la porteria. ja en el temps afegit, un penal fet a Torres i transformat per Kevin Gameiro semblava que donaria el triomf al Atlètico, però un minut després un xut de Manu Garcia ha tornat a posar l'empat al marcador que ja seria definitiu perquè ja no quedava me temps. Si tenim amb compte el paper dels "matalassers" la temporada passada, pot ser el tercer candidat al títol de lliga, amb Barça i Real Madrid. El partit d' avui ha estat una ensopegada, però això tot just comença.

L' Espanyol de Quique Flores ha començat la lliga davant el Sevilla i no li ha anat gaire be. Els "pericos" s'han avançat en el marcador amb un gol de Piatti al minut 8. El Sevilla ha donat la volta al marcador amb gols de Sarabia i Vietto, però tres minuts després l' espanyol ha tornat a empatar amb gol de Hernan Perez. Victor Sànchez ha avançat novament a l' Espanyol, però en el temps afegit de la primera part, Vietto ha fet pujar el 3-3 al marcador. Ja a la segona part el Sevilla ha sentenciat el partit amb tres gols de Vazquez al minut 54, Ben Yedded al 66 i Kiyotake al 74. Moreno al minut 79 va marcar pels blanc i blaus, deixant el marcador definitiu en un 6-4 pel Sevilla. La clau de la derrota de l'espanyol pot estar en la debacle defensiva de l' inici de la segona part.