dimecres, 17 d’agost del 2016

Setmana clau per l' investidura.....

                                                                                 
 
               Aquesta setmana es clau per l' investidura de Rajoy. Avui dimecres el comité federal del PP ha de decidir si accepta les sis condicions imposades per C's perquè la formació d' Albert Rivera passi de l'abstenció a un " SI", cosa que donaria al PP 169 vots per tirar endavant l' investidura. Aquestes sis condicions son:

      1) Apartar de qualsevol càrrec a tots els polítics imputats per corrupció.
      2) Eliminar els aforaments.
      3) Nova llei electoral.
      4) Acabar amb els indults per casos de corrupció.
      5) Limitació de mandats.
      6) Transparència a l'hora de investigar el cas Bàrcenas i la financiació il·legal del PP.

              Alguns membres del comité federal que ha de decidir si accepten aquestes condicions ja han manifestat que hi votaran favorablement. Es dona la circumstancia però que alguns membres del comité es podrien veure afectats per aquestes mesures com es el cas de Rita Barbera. Des de la direcció del PP han avançat que estan disposats a acceptar les condicions però amb matisos. C's s' ha afanyat a dir que les condicions no son discutibles. Malgrat que tot apunta a que la resposta serà un SI, també han dit que el mes probable es que un cop acabada la reunió del comité, Rajoy no comuniqui la data per la sessió d' investidura, si no que concretarà una nova reunió amb Rivera per fixar el dia i l'hora. Rajoy no vol anar a un debat d' investidura sense tenir el suport suficient, i sap que quan mes dies passin mes augmentarà la pressió sobre el Psoe perquè faciliti la formació de govern amb la seva abstenció.

               Aquests darrers dies PP i C's han intensificat les declaracions encaminades a ficar pressió al Psoe d' un Pedro Sànchez que continua "desaparegut" sense fer cap tipus de declaració. Davant d' aquest silenci, des de C'S i el PP es mostren confiats que hi hagi al Psoe un debat intern per reflexionar i unifiqui criteris i posicions. Des d'el Psoe però, insisteixen en que la reflexió ja esta feta i el criteri i posició unànime es el "NO" a Rajoy. Iceta ha dit aquest cap de setmana que una alternativa a Rajoy podria ser un altre candidat del PP, un independent o un candidat d' un altre partit.



                                                                                                             Ànec  Lluc