dilluns, 29 d’agost del 2016

La veritable cara de Ciutadans .......

                                                                       
   


               Malauradament a Catalunya ja els coneixem des de fa deu anys. A espanya ja el van coneixen. A Andalusia va donar suport al Psoe de Susanna Díaz, malgrat que els socialistes estan esquitxats per un dels casos de corrupció mes grans d' aquest país i mira que n'hi han. A Madrid no li va tremolar el pols per permetre al Partit Popular de Cifuentes governar la comunitat que, com s'ha pogut comprovar, ha estat un niu de corrupció durant l'època d' Aguirre com a presidenta, - que dit sigui de pas, no ha resultat esquitxada en cap cas, - . En les eleccions generals del 20 D, i malgrat que les enquestes li donaven uns millors resultats que els que va obtenir, els 40 escons el situaven com a 4ª força a l'estat. Malgrat que Albert Rivera va manifestar en campanya que MAI donaria suport a un govern ni del Psoe ni del PP, després d'aquestes eleccions va signar un pacte amb el Psoe de Sànchez que segons van afirmar les dues parts signants anava més enllà de la investidura. Aquell pacte no va fructificar i no Sànchez no va poder treure la investidura ja que només va sumar els 90 vots del Psoe i els 40 de C's, que afegits al de Coalició Canària donaven 131 vots favorables, molt lluny dels 176 necessaris. Donat que no hi havia cap alternativa possible, perquè Rajoy va renunciar a provar-ho ja que tot i haver guanyat les eleccions no comptava amb suports suficients. Davant aquest fet, es van convocar noves eleccions per al 26 de juny.

               Les eleccions del 26 de juny van donar uns resultats molt semblants als del 20 D. El PP en va sortit beneficiat amb 14 escons mes, escons que van perdre C's i Psoe. Podem repetia resultats i no va sortir beneficiat per la coalició amb Izquierda Unida. Amb aquests resultats la formació d'un nou govern no semblava fàcil. Aquest cop però, el partit popular si va acceptar la proposició que li va fer el rei a Rajoy de buscar els suports necessaris per ser investit. Totes les mirades es van posar, un altre cop en Ciutadans i Albert Rivera. Rivera en aquesta campanya havia repetit que no donaria suport ni a Sànchez ni Rajoy, perquè volien regenerar la política espanyola. Passades les eleccions, Rivera va anunciar que davant una sessió de investidura de Rajoy ciutadans faria una "abstenció tècnica", però MAI votarien un govern amb Rajoy al capdavant. Dies després, la formació taronja va obrir la possibilitat de canviar l'abstenció per un "SI", sempre que el PP acceptés les sis condicions que exigia C's. Desprès de jugar al "gat i la rata"amb el compliment d'aquestes sis condicions i de que els de Rivera diguessin que no es podia tocar ni na coma, al final la meitat de les sis condicions han quedat diluïdes i l'altre meitat son irrealitzables perquè per fer-les s'ha de canviar abans la constitució. Finalment s'ha signat l'acord entre PP i C's, i en l'únic que s'han posat d'acord total i ràpidament ha estat en la defensa de la unitat d' espanya i carregar-se la immersió lingüística. Es a dir, anar contra Catalunya. Ara PP i C's han de mirar de convèncer al Psoe perquè amb la seva abstenció faci possible la investidura de Rajoy, perquè la suma de PP i C's només arriba a 169 escons i n'hi fan falta uns quants mes per ser investit. Per aconseguir-ho vol fer valer l'argument de que 100 de les mesures que han signat PP-C's son les mateixes que van signar Psoe-C's. En aquella ocasió però, tot i ser coincidents, el PP no es va abstenir en favor de Sànchez. Si no ho aconsegueix aquesta setmana, Rajoy s'ha mostrat disposat a provar-ho en un segon intent desprès de les eleccions basques i gallegues, per si els resultats d'aquestes eleccions donen peu a noves aliances per aconseguir els suports suficients.

              La veritable conclusió que podem extreure d'aquestes negociacions que es venen allargant des de l'hivern es que com ha manifestat el propi Rivera, a C's no son ni d'esquerres ni de dretes: son anti-catalans. Amb el Psoe posaven la unitat d' Espanya i el veto a qualsevol referèndum a Catalunya i ara amb el PP hi han afegit la possibilitat de carregar-se la immersió lingüística catalana.


                                                                                                           Ànec  Lluc