dilluns, 8 d’agost del 2016

La CUP torna a avisar ........

           

                 La CUP mitjançant unes declaracions d' Anna Gabriel ha "avisat"al govern de JxSI que si la moció de confiança del president Puigdemont va lligada als pressupostos del 2017, el suport a aquesta moció l' hauria de donar les bases en una assemblea. Si no vaig errat, el president Puigdemont  es va decidir sotmetre a la qüestió de confiança arran de l' esmena a la totalitat que va fer la CUP als pressupostos de 2016 i que no es van poder ni tan sols debatre al parlament. Anna Gabriel ha manifestat que si la qüestió de confiança coincideix amb el seu plantejament el SI ja el tenen, però que tot el que marxi del plantejament del dret d' autodeterminació ho consultaran a les bases territorials. Ha dit que la qüestió de confiança no pot ser un aval a un Govern mes enllà de que senti les bases per fer un referèndum.

                 Ho sento però torno a dir el que ja he dit força vegades. Les CUP no son de fiar per tal de tirar el procés endavant. Amb "avisos"com aquests deixen clar que, o no han entes res o es veritat que es volen carregar tot el procés. La llei mes important per demostrar la fortalesa d' un govern son els pressupostos. Si un govern no pot aprovar-los, es millor que plegui i convoqui eleccions. Això es el que crec jo que hauria hagut de fer el president Puigdemont quan la CUP li va retirar el seu suport alegan que el pacte d' estabilitat havia "mutat". No et pots refiar d' una formació que te "pactes mutants"perquè no saps quan ho poden tornar a fer. Per altre banda fer servir com amenaça el procés de decisió, segons que es decideixi, deixar clar quin tipus d' instrument es. Després parlen de patir xantatge o de pressing-cup. Parlar d' interessos de partit i dir que si la qüestió de confiança s'ajusta a lo que ells volen ja tenen el SI, no es gaire coherent.

                  Sense pressupostos no es pot treballar per aconseguir la resta. Les estructures d' estat, la desconnexió i fins i tot la desobediència, necesiten d'uns pressupostos i sobretot necesiten una imatge d' unitat cara a l'exterior. L' ANC per boca de Jordi Sànchez també vincula la qüestió de confiança als pressupostos per donar al govern l'estabilitat que necesita. D' altra banda tampoc tindria cap sentit aprovar la qüestió de confiança i al cap de dos mesos deixar en evidència un altre cop al govern al parlament, si no es fan uns pressupostos com mana la CUP, que no podem oblidar, només te 10 diputats.



                                                                                                         Ànec  Lluc