dijous, 25 d’agost del 2016

Els Comuns no ho son tant per la Diada.....

               La celebració de la diada del onze de setembre d' enguany ha portat la discrepancia a la coalició dels Comuns. El primer en manifestar la seva opinió respecte dels actes que l' ANC i Òmnium han programat per la celebració de la diada del onze de setembre, va ser el líder de "Catalunya Si Que Es Pot" en una entrevista a Catalunya Radio, on va dir que se sent rebutjat pel organitzadors de les movilitzacions d' enguany perquè no son unitàries ni engrescadores. Només defensen el full de ruta unilateral de JxSi i la Cup cap a la independència. Va demanar també una reorientació per redefinir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La coordinadora d' ICV, Marta Ribas també ha manifestat que participaran als actes institucionals com l' any passat, però no a la mobilització convocada per l' ANC, perquè al seu parer aquesta mobilització defensa el full de ruta de JxSi i la Cup i ells no només no l' avalen si no que s´hi confronten.

               Aquesta postura d' ICV confronta amb la de Barcelona en Comú, que tot i que encara no han aclarit que faran per la diada, dirigents com Pisarello han deixat clar que tot i no compartir el full de ruta si es mobilitzaran per denunciar les polítiques del PP i la negativa a reconèixer el dret a decidir dels catalans. Ada Colau ha reafirmat aquesta tesis dient que aquest any si participarà de la mobilització perquè segons el seu parer hi ha mes raons per anar-hi que per no anar-hi, per donar suport a les institucions catalanes després de la judicialització que ha fet el govern espanyol. Aquesta decisió d' Ada Colau no ha tingut bona acollida per part d' ICV que mitjançant Joan Coscubiela ha manifestat que esta convençut que molts dels "Comuns"no comparteixen aquesta decisió de l' Ada Colau. De tota manera i per rebaixar el to des de la direcció d' ICV han dit que no volen polemitzar aquesta decisió perquè coincideixen amb el rebuig al full de ruta i seran els partits individualment els que decidiran la participació de cadascun a la diada.

               Per la seva banda Albano Dante-Fachin, líder de Podem Catalunya, soci també a CSQP ha manifestat que la decisió de Colau d' asistir a la mobilització la troba coherent perquè "BCNenComú" encara esta en procés de debatre com a organització com anirà a la mobilització. També ha anunciat que Podem Catalunya prendrà la seva decisió al respecte a primers de setembre. Ha deixat clar que no té sentit la participació en una mobilització per donar suport a JxSi i la Cup, però també ha dit que s'hi pot anar per defensar les coses que els uneixen. O sigui, "la puta i la ramoneta" com ja es habitual en el líder podemita. Sobre la discrepancia a CSQP ha dit que es una "polèmica interessada"creada per aprofundir l' enfrontament entre els diferents blocs.

             

                                                                                                            Ànec  Lluc