dissabte, 9 de juliol del 2016

Quant ser del Barça es un agreujant.......

             Aquesta setmana s'ha conegut la sentencia del judici a Lionel Messi i al seu pare Jorge Messi per frau fiscal. Durant la vista oral, Leo ha declarat que tots els temes econòmics els deixava al seu pare i que ell es limitava a jugar a futbol. La defensa dels Messi pretenia així que la "culpa" recaigués sobre el pare, i el jugador en quedés al marge. El pare per la seva banda va argumentar que es va deixar aconsellar per un bufet d'advocats, ja que personalment el tema fiscal li sonava a "xino" (sic). Finalment l' Audiencia de Barcelona ha condemnat a 21 mesos al pare i al fill, en una sentencia que tot i que "s'ajusta a dret", es pot considerar alta, si tenim en compte que en aquest tipus de casos, el mes normal es arribar a un acord.

                En aquests tips de casos el que vol aconseguir l'agencia Tributaria mitjançant l' advocacia de l'estat es arribar a un acord que garanteixi el pagament dels diners defraudats amb els corresponents interessos i/o multes. En aquest cas però l' advocacia de l'estat es va entestar en anar a judici, malgrat que Messi ja havia regularitzat la situació amb Hisenda pagant el deute. La fiscalia va decidir exculpar al jugador perquè creia que era fácil d'entendre que ell no estava al tanto dels tripijocs utilitzats per defraudar a hisenda els anys 2007, 2008 i 2009.
Malgrat això el representant de l'advocacia de l'estat va voler tirar endavant i durant el judici es va mostrar molt dur acusant Messi de ser el "capo" d'una estructura criminal i mafiosa per delinquir. Si expliquem que al capdavant de l' advocacia de l'estat que ha insistit a portar Messi a judici, en contra de l'opinió de la fiscalia es troba Marta Silva Lapuerta, i que aquesta Sra. va formar part de la directiva del Reial Madrid entre 2000 i 2006 amb Florentino Perez, i es filla d' un ministre franquista, potser s' entén la insistencia d' arribar a judici i la duresa d' aquesta acusació.

              La premsa de Madrid ha carregat durament contra el jugador: "ABC" li dedica dues pagines i l'editorial  sentencia que "Messi ha defraudat als espanyols".
"El Mundo" i "La Razón" van en la mateixa línia i especulen amb la possibilitat que acabi anant a preso.
"Libertad Digital" mostra una imatge amb Leo Messi darrera d'una cel.la i es pregunta si se li aplicara la doctrina Pantoja, qua va entrar a preso amb una condemna de 24 mesos.
"El Español" ha arribat a comparar Messi amb Jordi Pujol.

               Queda clar d' aquesta manera que el judici i condemna de Leo Messi s' ha utilitzat com arma política en el conflicte nacional que mantenen Espanya i Catalunya i també per desestabilitzar una mica mes al Barça, Cap altre jugador havia patit aquest assetjament per part de l 'advocacia de l'estat que escapa al simple fet de donar exemple a altres contribuents, com també acostuma a fer l' Agencia Tributaria, sobretot durant les campanyes de la Renda.
Per acabar no em puc estar de comentar que l'advocat de l'estat que ha portat el "cas Messi" ha fitxat per l' Agencia Tributaria. Aquí ho deixo.


                                                                                                         Ànec  Lluc