dimecres, 13 de juliol del 2016

Jo no soc Messi.......

              Fa uns dies vaig escriure una entrada en aquest mateix bloc, on afirmava que "ser jugador del Barça" ha estat un agreujant en el cas Messi, acusat i ara ja condemnat per frau fiscal juntament amb el seu pare. Això quedar clar al veure el tracte que ha rebut el jugador argentí tant per la justicia com per la premsa i el comparem amb el que han rebut altres jugadors de futbol com poden ser Casillas o Xavi Alonso per posar un exemple.

               Això no treu el fet de que Messi i el seu pare mitjançant un bufet d'advocats i amb coneixement o no, hagin comés frau fiscal deixant de pagar uns impostos la qual cosa es un delicte. Podem estar d'acord en que la condemna de 21 mesos de preso es excesiva, quan en la majoria de  casos, s'arriba a un acord i l'acusat acaba pagant el deute, la multa i els interessos. En un comunicat a la seva pagina web el Barça ha posat en marxa una campanya amb el hashtag  #TodosSomosLeoMessi amb una fot mostrant les mans obertes i el dorsal nº 10 perquè el soci/afeccionat barcelonista li pugui expressar el seu suport incondicional mitjançant les xarxes socials.

                Doncs ho sento però "Jo no soc Messi". Podrem discutir si el que s' hauria de fer es posar la condemna de Messi als altres casos de frau fiscal o a l' inrevés però que el llegir no ens faci perdre l' escriure. El Barça, en aquest i altres casos de jugadors on es mouen tants bitllets, el que hauria de fer es advertir al jugador que amb Hisenda no s'hi juga i aquestes coses poden pasar. Ara el club ha engegat aquesta campanya perquè te por que Messi decideixi marxar pels problemes amb la justicia que per altre banda, se'ls ha buscat ell per confiar en qui no era digne de confiança.

              La campanya però no ha sortit tant be com esperava la Junta de Bartomeu que una vegada mes ha tornat a fer el ridícul barrejant esport amb casos judicials en aquest cas. Les xarxes socials van respondre amb el hashtag #YoNoSoyMessi  i van ser moltes les persones que van piular el seu rebuig a la campanya.
Una vegada mes aquesta Junta ha posat el  nom del Barça al peu dels cavalls, com ja va fer en el cas Neymar on va acceptar un pacte amb la fiscalia on es retiraven les acusacions de Sandro Rossell i el mateix Bartomeu a canvi que el club pagués una multa de 5.5 milions d' euros.

               Com a culé, Leo Messi te tot el meu suport i el meu reconeixement com a millor jugador del mon dintre d' un camp de futbol, però a fora ha de cumplir la llei com tothom.


                                                                                                    Ànec  Lluc