divendres, 29 de juliol del 2016

Comença la Desconnexió i la Desobediència.......

                                                                         
   

            Ja ha començat la Desconnexió amb Espanya i de Desobediència al Tribunal Constitucional. El ple del parlament del 27/07/2016 va votar les conclusions de la Comissió d' estudi del Procés Constituent. El Procés Constituent es la única manera de fer la desconnexió amb Espanya un cop esgotades totes les opcions de reconeixement del dret a decidir. Aquest Procés ha de ser propi, democràtic i vinculant. Constarà de tres fases : procés participatiu, eleccions constituents i ratificació mitjançant un referèndum. La desconnexió es faria gràcies a l' aprovació de les "lleis de desconnexió" que no tindrien el control, la suspensió o impugnació de cap altre poder, jutjat o tribunal. En la última fase i un cop aprovat el projecte de constitució es celebraria un referèndum constitucional per tal que el poble català rebutgi o ratifiqui el text constitucional.

               Aquestes conclusions que finalment s' han aprovat amb els vots favorables de Junts Pel SI i la CUP. Malgrat haver participat al debat i ser-ne un dels impulsors, finalment CSQP hi ha votat en contra. El PSC no ha participat a la votació i PP i  C's fins i tot han abandonat l' hemicicle per considerar que aquesta votació es il·legal. El Tribunal Constitucional ha considerat que si es portava a efecte aquesta votació seria un acte de desobediència al TC que ja va anular la declaració rupturista del 9 N. Per poder fer aquesta votació JxSi i la CUP van demanar a Carme Forcadell alterar l' ordre del dia. Això ha provocat les queixes dels grups unionistes del parlament cap a la Mesa per impedir cap alteració de l' ordre del dia. Després d'una picabaralla on ha participat la propia Forcadell, el ple ha aprovat tirar endavant la votació per 72 vots a favor i 52 en contra.

             Ines Arrimadas ha qualificat l' acte d' avui com un atac a la democràcia perquè aquest procés vulnera la llei Constitucional i desobeeix al TC que l'ha prohibit explícitament i ha arribat a qualificar el fet de "cop d' estat". En la mateixa línia s'ha mostrat el PSC i ha afegit que aquest procés es un error mes greu que la declaració del 9 N. Ha deixat clar que ningú te el dret de deixar a les institucions fora de la llei. Albiol per a seva banda ha fins i tot amenaçat Puigdemont i Junqueras de que això no sortirà gratis. Coscubiela ha justificat el vot en contra tot i ser un dels impulsors de la comissió dient que es una comissió inútil. Ha dit que aquesta comissió ja va néixer al servei de l' únic objectiu de declarar la independència de Catalunya però de fet només serveix perquè JxSi i la CUP rellancin el seu full de ruta i Puigdemont aconsegueixi aprovar la moció de confiança.

             Rajoy ja ha donat instruccions a l' advocacia de l'estat perquè actuï davant el que consideren una desobediència al TC. Segons el govern en funcions la resolució aprovada al parlament vulnera una sentencia del TC que anul·lava el procés de desconnexió i per tant es un "incidente de ejecución". Rajoy ha parlat amb els líders de Psoe-C's-Podemos per informar-los dels fets i els passos a seguir.
Pedro Sànchez ha qualificat el fet de "abierto desafio" contra la legalitat i viola la Constitució i l' Estatut. Ha parlat per telèfon amb Rajoy a qui li ha donat tot el suport.
Ciutadans ha expressat la confiança de que la justicia actuï contra Carme Forcadell per haver acceptat sotmetre a votació el debat de desconnexió que segons ells es clarament il·legal.



                                                                                                               Ànec  Lluc