diumenge, 31 de juliol del 2016

Catalunya Si Que Es Pot..!Però no es vol! ...

                                                                                   


              Catalunya Si Que Es Pot es una coalició formada per ICV, EUiA, Podemos i Equo. Es va formalitzar el juliol de 2015 per concorre a les eleccions del 27 S al parlament de Catalunya. Aquesta coalició es defineix d'esquerres progresista. El seu líder es Lluís Rabell, i el seu portaveu al parlament Joan Coscubiela. A les eleccions plebiscitàries del 27 S van obtenir 11 diputats al parlament, que des d' un primer moment van deixar clar que no es podien comptar ni amb els del SI, ni amb els del NO, ja que malgrat CQSP es defineix com "No Independentista" i defensen el "dret a decidir", com també fan els Comuns d' Ada Colau , a les seves files s' hi poden trobar votants independentistes, o almenys que diuen ser-ho.

              En la pràctica però l' únic que ha resultat evident es que l'odi malaltís cap a CDC, tot i que els convergents fan govern amb ERC mitjançant la coalició Junts Pel Si, ha marcat la política de CSQP. Només cal veure algunes votacions al parlament al costat de C's, PP o Psc, en contra de Catalunya. La mes sonada però va ser rebutjar els pressupostos del 2016, que augmentaven la despesa social i haurien permès endegar el pla de xoc contra l' emergència social pactat entre JxSI i la CUP. Val a dir que malgrat ser uns pressupostos dels més socials, si no el que mes, de la historia de la Generalitat, la CUP també els va esmenar a la totalitat, cosa que va provocar que Carles Puigdemont es sotmeti a una moció de confiança al setembre per comprovar si compta amb el suport necessari al parlament per tirar endavant el full de ruta.

              Aquesta setmana JxSI i la CUP han portat al ple el debat i votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent. Per poder fer aquest debat i la posterior votació, era necessari alterar l' ordre del dia del ple, cosa que també s'havia d'aprovar pels diputats, després que la Mesa del parlament i la seva presidenta, Carme Forcadell ho autoritzes. El TC ja havia avisat a la Mesa que en cas de permetre qualsevol fet contrari a la constitució seria perseguit per la llei, i s'haurien d'assumir responsabilitats. El Procés Constituent ha estat catalogat com la primera llei de desconnexió cap a l' estat espanyol, i els de sempre, es a dir C's i PP, l' han qualificat de "cop d' estat". Albiol va arribar a amenaçar a Puigdemont i Junqueras de que un fet així no sortiria "de gratis". De moment però sembla que l' advocacia de l'estat estudia la imputació de Carme Forcadell per autoritzar les votacions d' aquesta resolució.

             Malgrat haver estat un dels impulsors d'aquesta comissió i haver defensat la unilateralitat com única via per desencallar l' atzucac en que es troba la relació Catalunya-Espanya, CSQP va votar en contra en les dues votacions. La primera al costat de PP-C's per evitar el debat i la votació i la segona en solitari - PP i C's van abandonar l' hemicicle - , en contra de les conclusions. Per justificar-ho han declarat que ha estat una comissió inútil que ja tenia configurades les conclusions amb l' únic objectiu de declarar la independència de Catalunya. Coscubiela ha qualificat aquesta comissió de teatre entre JxSI i la CUP, per demostrar que la resolució del 9 N encara es viva i que es refan ponts de cara a la moció de confiança. Per tant, i malgrat al nom de "Catalunya Si Que Es Pot", li falta afegir "No es vol". Fins i tot la CUP que durant uns mesos havia intentat un acostament si mes no amb els independentistes de CSQP per eixamplar les bases de l' independentisme ha manifestat que no entén aquesta postura dels QWERTY.


                                                                                                           Ànec  Lluc