diumenge, 12 de juny del 2016

Cupaires: el parlament us ve gran......

                                                                               


               Les CUP sempre s'han declarat una formació independentista i quan es van convocar les eleccions del 27 S que suposadament havien de ser plebiscitàries no van voler integrar-se a la llista unitària per la independència perquè havien de ser els garants de que el procés tires endavant. Aquelles eleccions us van donar 10 escons que multiplicava per tres els resultats que havieu aconseguit fins aleshores. Això juntament amb el fet de que JxSI s' hagués quedat en 62 escons us posava en una posició decisiva per tenir majoria sobiranista al parlament i fins i tot la clau perquè JxSI pogués fer govern, tot i haver guanyat les eleccions de llarg. La negociació per la investidura va ser dura i es va haver d'arribar fins a l' últim dia per tal d'evitar noves eleccions. De res van servir totes les ofertes de polítiques socials ni plans de xoc d'emergència social que els va fer JxSI perquè el que volien era el " cap" d' Artur Mas. Finalment l' últim dia Mas va decidir fer "el pas al costat", i signar un pacte d'estabilitat amb les CUP per tal de garantir l'estabilitat del govern i com deia el punt nº 1 les cup es comprometien a " NO votar mai i en cap cas en el mateix sentit que PP-Psc i C's.

             Al llarg d' aquests cinc mesos el govern de JxSI ha perdut moltes votacions però la gota que ha fet vesar el vas ha estat la presentació de l'esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Un cop acabada la sessió al parlament on aquests pressupostos van ser rebutjats gracies a que vareu votar amb PP-Psc-C's, trencant així l'acord amb que li veu "tallar" el cap a Artur Mas al gener; el vostre diputat Joan Garriga deia que us havia sorprès la repercussió que havia tingut la vostra decisió. Això demostra que la política que es fa al parlament us ve gran. El parlament no es una comunitat de veïns ni una associació de barri. Allà s'hi fa política amb majúscules i heu deixat clar que no esteu preparats. I quedi clar que el de menys son els pressupostos perquè es prorroguen els vells i avall però el que mes mal fa es que veu mostrar un "tantsemenfumisme" i un hihi-haha com si això fos un pati d'escola i com que no es juga com vosaltres voleu us emporteu la pilota. Els unionistes van escarní i ridiculitzar al president Puigdemont i amb ell a tots els independentistes i es va veure obligat a dir que al setembre presentaria una moció de confiança. Éreu els que havieu de garantir el procés i resulta que sou els que l'han aturat.

             Després heu donat tot tipus d'explicacions per tal de justificar la "cagada" però fins i tot aleshores se us ha vist el llautó. En un principi veu dir que no us havien avisat per negociar aquests pressupostos. A l' endemà "l'amic" Salellas fa un vídeo on explica que si es van negociar però que CDC va impedir cap acord, deixant a ERC i als independents com ninots en mans de CDC. La mateixa tarda que Puigdemont anunciava la moció de confiança, alguns diputats de les CUP deien o piulaven a Twitter que tenien plena confiança en ell. Per acabar-ho d'arrodonir veu dir que no havieu trencat el pacte si no que aquest havia "mutat ". Tot plegat dona la sensació que no esteu a l' alçada.

               No se si sou conscients de la ferida que heu provocat al independentisme quan es la primera vegada en 300 anys tenim un govern netament independentista i compromès amb la llibertat del país que la vostra inconsciència ha posat en perill donant aire als unionistes espanyols. Vull pensar que no en sou conscients i que tot això us ve gran, perquè si ho fóssiu seria encara mes greu. Després de no complir l'acord signat qui tornarà a fer confiança per pactar amb vosaltres si resulta que els "pactes CUP " muten i es poden deixar de complir ?. D'altre banda la singular manera de funcionar de les CUP on tot es decideix en una assemblea on per cert, últimament queda palesa la divisió interna que hi ha a la formació i acaben decidint organitzacions trosquistes que anteposen la revolució a la independència. Per tant crec que la millor solució es anar a eleccions tant bon punt sigui possible perquè no trobarem nous aliats que ens acompanyin cap a la independència i esta clar que les Cup no sou de fiar.


                                                                                                    Ànec  Lluc