dijous, 9 de juny del 2016

Chaves i Griñàn imputats pels Eres a Andalusia.......

                                                                               



              Finalment i després de moltes declaracions i actuacions judicials dos expresidents socialistes de la Junta d' Andalusia han estat imputats ( ara investigats) pel cas dels Eres fraudulents que ja te imputades 300 persones, entre elles 52 ex-alts càrrecs de la Junta, sis ex-consellers i ara els dos expresidents Chaves i Griñàn.
Cal recordar que el cas dels Eres va esclatar fa cinc anys quan es va posar al descobert un sistema que atorgava ajuts amb diner públic a diverses empreses amb dificultats econòmiques i es veien obligades a fer Eres amb prejubilacions i acomiadaments. Segons la jutge Alaya que es qui porta la investigació que va començar al 2011, en aquests Eres es van incloure persones que mai havien treballat a cap de les empreses afectades. També es va incloure a persones que no havien treballat mai en les prejubilacions d'aquestes empreses. També s'ha demostrat que moltes empreses rebien subvencions sense cap control i amb decisions que la jutgessa ha qualificat d' arbitraries. Moltes d'aquestes persones estarien vinculades al Psoe i per això el cas dels Eres ha esdevingut el major cas de corrupció política dels socialistes andalusos que governen la comunitat des de 1980.

                Chaves i Griñàn que fins ara havien pogut mantenir-se al marge del cas però que ja van haver de dimitir dels seus càrrecs com senador i diputat respectivament per responsabilitat política han estat imputats pel jutge per un delicte de prevaricació continuada i en el cas de Griñàn s'hi afegeix el de malversació de diners públics. No s'han fet esperar les reaccions de suport cap els dos expresidents. Felipe Gonzàlez ha dit que posa la ma al foc per tots dos, que recordem van ser ministres del seu govern. Pedro Sànchez i Susanna Díaz també han dit que confien en que son innocents i que no s'han endut ni un €. Antonio Hernando ha confirmat que tot i saber-se innocents els dos han demanat la baixa voluntàriament del Psoe fins que s'aclareixi el cas per tal de no perjudicar al partit sobretot a 20 dies de les eleccions.

                 El Psoe sempre ha mantingut que aquest cas dels Eres com el dels fons per cursos de formació d'aturats eren casos aïllats manegats per quatre "golfos"que tot i ser del Psoe van actuar a títol personal per enriquir-se, sense que el partit tingués cap implicació. Curiosament al Partit Popular quan s'han descobert alguns dels grans casos de corrupció com Gurtel, Púnica, Taula etc. ha fet servir el  mateix argument dels "casos aïllats". En tots dos casos el "pressumpte frau" no te res a veure amb la finançament il·lícit dels partits i els "jefes" d'aquests "quatre golfos", mai van tenir coneixement de cap actuació irregular.
Aquest fet contrasta molt amb el cas Pujol on la presumpta corrupció va servir per finançar CIU, i de retruc a tot l'independentisme català i on Artur Mas a qui algú va anomenar com el setè fill de Jordi Pujol estava al corrent de tot. Els catalans som així.


                                                                                                     Ànec  Lluc