dimarts, 10 de maig del 2016

El Barça va a buscar la lliga a Granada.......

                                                                               



              Ja només falta una jornada per acabar la lliga de primera divisió de futbol i el Barça i el Real Madrid es disputaran el campionat aquest dissabte a patir de les cinc de la tarda: el Barça jugarà a Granada i els blancs ho faran a La Corunya davant el Deportivo. L' Atlètic de Madrid va quedar despenjat a la penúltima jornada al caure derrotat al camp del Llevant.

              Fa un parell de mesos ningú hauria imaginat un final de lliga tan disputat i emocionant. Els  culés ja veiem guanyada la lliga tenint amb compte el bon joc de l'equip que es traduïa en els dotze punts d'avantatge sobre el Real Madrid i vuit sobre l' Atlètic de Madrid. Classificats per quarts de final de Champions i finalistes de la copa del rei. Però com diu el refrany " Mai diguis blat que no sigui al sac, i encara ben lligat", i el Barça va entrar en una mena de "forat negre" en quan a joc i encara mes a resultats. Un empat a Villa-real i les derrotes a casa amb el Real Madrid i el València i al camp de la Real Societat van apropar al Real Madrid a un sol punt i l' Atlètic de Madrid ens empataba en el lideratge i a mes ens feia fora de la Champions.

               Al marge dels resultats el que mes preocupava però era el mal joc que desplegava l'equip l' últim mes, cosa que feia sospitar a molts culés, - jo entre ells -, que la lliga seria complicat aconseguir-la. Afortunadament, i això es el futbol, l' equip ha sabut reaccionar bé i la millora en el joc s'ha fet evident amb golejades al camp del Deportivo de la Corunya on es va guanyar 0-8, o davant el Sporting o l' Espanyol, 6-0 i 5-0 respectivament. El triomf per 0-2 al camp del Betis ha fet que el Barça tingui a la seva ma guanyar el títol. Per fer-ho només ha d'aconseguir a Granada el mateix resultat que aconsegueixi el Real Madrid a Riazor davant el Deportivo de la Corunya. Tant el Granada com el Depor estan matemàticament salvats i no s' hi jugaràn res mes que l' honor de guanyar a un dels millors equips del mon, que no es poc. Amb la tranquil·litat de no jugar-se la permanencia poden plantejar el partit d' una altre manera i això pot ser un handicap pels dos grans. De tota manera ni Barça ni Madrid haurien de tenir molts problemes per guanyar el seu partit, però com deia Boskov "Futbol es Futbol", i pot passar qualsevol cosa. Per tant dissabte a Granada pot ser que el Barça es proclami campió o que torni cap a casa amb la cua entre cames........ "Tot es posible a Granada".


                                                                                                         Ànec  Lluc