dimarts, 17 de maig del 2016

De debò volem l' independència ? .........

                                                                               


             Que va ser primer l' ou o la gallina ?.....Que volem primer l' independència o una autonomia d'esquerres ? ......

             Volem l' independència ? Aquesta pregunta me la començo a fer perquè veig algunes coses que no m' agraden i moltes vegades no les entenc. Desprès del 27 S i amb 62 escons de Junts pel Sí i 10 de la Cup molts pensàvem que 72 escons al parlament català anaven tots a una per aconseguir la independència de Catalunya que es el fi pel qual es van convocar les eleccions del 27 S. Molt aviat ens varem adonar que ens equivocàvem de mig a mig. Va costar penes i treballs formar el primer govern sobiranista de la Generalitat. No va ser fins a l' últim moment que Artur Mas va decidir fer el pas al costat que demanava la CUP per donar el seu suport a un govern que tirés endavant el procés que ens ha de dur a una República Catalana.

              Abans d' aquest acord i amb motiu de les eleccions generals espanyoles del 20D i un cop la CUP va deixar clar que no es presentaria i que ERC i CDC no repetirien JxSí i anirien per separat es va produir un fet força estrany. Els cupaires (extra-oficialment) aconsellaven votar per EnComú-Podem que ha deixat clar que tot i ser favorables a un referèndum, no son independentistes. Al final però degut al enrenou als mitjans, la CUP va acabar demanant l' abstenció. El mal però ja estava fet i a ulls de tothom, les eleccions les van guanyar els podemites amb 12 escons. Segons va dir el mateix Iglesias, el 20D havien derrotat als independentistes a Catalunya.

              A les negociacions post-electorals per formar govern a Espanya ha quedat clar que ningú te amb compte als partits catalans. Només Podemos ha mostrat algun interès pel tema català defensant un referèndum, que tot sigui dit es una de les primeres linees vermelles que han tret al llarg de les negociacions. Per bé o malament, no hi ha hagut acord per fer govern a Espanya i les eleccions s' hauran de tornar a repetir. Davant la nova cita electoral CDC ha proposat una llista conjunta però ERC l' ha rebutjat de pla tot i reconèixer que els objectius son els mateixos i que tindran total coordinació d' acció. Des de la formació republicana argumenten que quants mes "hams" mes vots es poden pescar. Potser si, però el 20 D varem perdre. D' haver anat junts hauriem guanyat amb 17 escons. Mentre hi hagi gent que diu que no votaran una llista on hi hagi convergents o altres que no votaran una llista amb gent d'esquerra no aconseguirem l' independència. S' ha d' entendre que ho hem de fer TOTS plegats. Aquests últims dies hem observat com l' ANC que suposadament era una entitat de caire civil ha patit ingerències dels partits a l' hora de triar el seu secretariat. També s' han deixat en evidència algunes discrepàncies a Junts Pel Sí i amb la CUP pel tema dels pressupostos i la proposta d' apujar l' IRPF. La CUP insisteix que el tema de l' IRPF es una linea vermella per aprobar pressupostos. Tothom sap que aquesta es una mesura electoralista i partidista. Tot això no ajuda a donar una imatge d' unitat del independentisme quan tothom, sobretot a l'exterior ens esta miran. Els contraris a l' independència aprofiten aquests dubtes per sembrar la llavor de la desconfiança. Han passat gairebé sis mesos des de que es va formar el govern Puigdemont i o bé no ens ho expliquen tot o " el mes calent es a l' aigüera ".

                 No entenc tampoc que Joan Tardà digui que estén la ma a EnComú-Podem quan l' únic que defensen els podemites es un referèndum acordat amb l'estat i tots sabem, que no ens el deixaran fer mai. Fins i tot el seu company a Madrid, Gabriel Rufiàn ha dit que el  major enemic de l' independentisme es Podemos. I es cert perquè amb la promesa d' un "referèndum impossible" resta vots a l' independentisme.
Reagrupament i Demòcrates han decidit no presentar-se a les generals amb CDC com havien fet el 20 D sota les sigles DL( Democracia i Llibertat). El titular de premsa era: CDC es queda sola pel 26 J. Els unionistes ho aprofitaran per fer una crida a que CDC abandoni l' independentisme i torni al "peix al cove" de sempre.
Tothom nega que hi hagi discrepàncies entre els partits a JxSí però dia si, dia també surten declaracions d' una i altre banda que deixen clar que existeixen. Es temps de tenir visió de país enlloc de partidismes, però una vegada mes es demostra que els catalans, quan mes a prop estem d'aconseguir allò que volem deixem que s'escapi. Fins que no superem la divisió "esquerra-dreta"que molts sembla que no hi estan disposats no aconseguirem res mes que marejar la perdiu i discutir de quina manera ens gastem les engrunes........ I com diuen els castellans "para este viaje no hacían falta tantas alforjas".......


                                                                                                     
                                                                                                         Ànec  Lluc