dijous, 12 de maig del 2016

Apujar impostos ? No, Gràcies.....

                                                                               


              Aquests últims dies es noticia a tots els mitjans les declaracions d' Oriol Junqueras de la possibilitat d'apujar el tram autonòmic de l' IRPF. Puigdemont ha sortit al pas ràpidament dient que no esta previst que el govern faci cap augment d' impostos perquè no esta contemplat als pressupostos. Això ho han aprofitat els "contraris" al procés per posar de manifest que "Junts Pel Si" no estan tant junts com sembla. Els independentistes ens hem tornat a marcar un gol a "propia porta".

               ERC ha matisat que aquesta pujada només seria per les rendes altes però no ha dit quines rendes es consideren altes. Si només es tracta de rendes del treball, el gruix de treballadors de Catalunya dubto que es puguin considerar "rendes altes", i per tant la recaptació seria minsa. ( Alguns experts parlen de 75 milions d'euros.). Per tant si es produeix, acabarem pagant els mateixos de sempre que som els treballadors de "clase mitjana" que som els que no podem "amagar" cap ingrés. Munté com a portaveu del Govern, per la seva banda ha dit que el programa electoral de JxSi prioritza una rebaixa de l' IRPF per rendes mitjanes o baixes però no te previst cap increment dels trams autonòmics. D' altre banda Catalunya ja es la Comunitat autónoma on les rendes de fins a 30.000 € paguen mes impostos.

                Des de Junts pel Si s'han afanyat a desmentir que hi hagi discrepàncies al govern en el tema fiscal i volen deixar clar que els pressupostos del 2016 van per bon camí. Vull pensar que efectivament es així i que s' aprovaran amb el suport de la CUP però des de fora dona la sensació de que ERC i CDC no van  gaire sikncronitzats. Si això sumem la negativa dels republicans a anar amb una llista única a les eleccions generals encara genera mes dubtes. Aquests dubtes els aprofiten els unionistes per carregar contra el procés. Xavier Albiol ha arribat a dir que Junqueras vol apujar l' IRPF per finançar les estructures d'estat i malauradament hi ha gent que li compra. Per tant crec que declaracions com aquestes ens les hauriem d'estalviar perquè només serveixen per minar des de dins JxSi. La discussió per unes engrunes no poden fer perillar l'objectiu final que es la independència. Amb la independència podrem gestionar tots els impostos que paguem els catalans que ja son masses.
             

                                                                                                        Ànec  Lluc