diumenge, 20 de març del 2016

Gràcies Espanya.....però nosaltres anem passant

                                                                               
                                   


              Gràcies Espanya...Per fi, Montoro i el seu ministeri d' hisenda ens ha " avançat" 350 milions d' euros per garantir - com ha declarat ell mateix - que hi hagi cap impagament per part de la Generalitat. Després de reunir-se amb Junqueras Montoro ha assegurat que l' estat espanyol seguirà fent front a les obligacions financeres amb Catalunya per pagar els serveis bàsics dels catalans. Ha intentat tranquil·litzar així els mercats dient que Espanya mai tancarà l' aixeta a Catalunya malgrat el procés tiri endavant perquè això seria dolent per Catalunya i per tota Espanya.
Montoro ha fet aquestes declaracions després de que l' agencia de rating Standard &  de rebaixar la qualificació del deute de la Generalitat per la "reduïda capacitat interna de fer caixa". ( En l' informe però s' han oblidat de mencionar que la generalitat només recapta el 5% dels impostos que es generen a Catalunya i el 95% va directament a l' estat.). Ha recalcat però la fortalesa de l' economia catalana. Albiol ha volgut ficar cullerada i ha dit que si la Generalitat vol que l'estat li pagui les "festes independentistes" que ja es pot anar oblidant dels 1400 milions d'euros.

              Això explicat així a la resta d' espanya i a una "parroquia" que l' únic que coneixen de Catalunya es el Barça, dona la impressió que efectivament Espanya ens ha de "salvar el cul" econòmicament parlant. Però una mentida per molts cops que l' expliquis mai acaba sent veritat encara que molta gent se la cregui. I explicar les coses a mitges es una doble mentida tot i que per fer propaganda i demagogia ja va be.

               Cada any, l' estat que es qui gestiona els impostos dels ciutadans de les autonomies, calcula les partides que ha de donar a cada autonomia per fer front als seus pagaments.A la fí de cada exercici es fa balanç per saber si l' import ha estat el correcte o no. A l'exercici de 2014 l'estat reconeix que a la Generalitat de Catalunya li haurien pertocat 1400 milions d' euros dels que va rebre. Per llei, aquests diners no es retornen fins al cap de dos anys. Per tant i segons la propia llei - si, aquesta que el PP repeteix tant que s' ha de cumplir "Si o Si"- aquests 1400 milions s'haurien de començar a haver rebut el gener de 2016. Montoro, no se sap perquè, ha decidit que aquest pagament el farà al juliol, tret de que es tinguessin necessitats de tresoreria. O sigui que la Generalitat ha de demanar mes a mes, uns diners que l' hi pertoquen per llei. Montoro te la clau dels nostres diners i la fa servir políticament per escanyar-nos.
Si tenim amb compte l' espoli fiscal, - diguem-li espoli o déficit fiscal, reconegut pel propi ministeri de Montoro - de 8500 milions d' euros, ( la Generalitat el xifra en 15000 meur ), haver d' escoltar que Espanya es la nostra salvació económica es una presa de pel descomunal.....Per tant i com diu el títol : Gràcies Espanya...però nosaltres anem passant.....


                                                                                                     
                                                                                                             Ànec  Lluc