dijous, 24 de març del 2016

Girona m' enamora.....però cada cop menys....

                                                                               


              L' investidura del president de la Generalitat va ser un "culebrot" que no es va decidir fins a l' últim moment quan Artur Mas va decidir fer el "pas al costat" que demanava la CUP per fer possible l' investidura del nou president de la Generalitat en virtut dels resultats de les eleccions del 27 S. Amb la seva renuncia Artur Mas va proposar com a nou candidat a president al fins aleshores alcalde de Girona Carles Puigdemont. Aquest nomenament va deixar vacant l' alcaldia gironina. La elecció del nou alcalde ha estat un altre "culebrot".
Isabel Muradàs que anava en segon lloc a la llista de CIU va assumir l'alcaldia en funcions mentre s'escollia el succesor de Puigdemont. Van surgir diversos noms com a possibles candidats a substituir Puigdemont però per sorpresa de tothom es va decidir que l'alcalde fos Albert Ballesta que era el 19 a la llista electoral. Per fer-ho possible han hagut de renunciar a l'acte de regidor les persones que ocupaven els llocs del 11 al 18 a la llista electoral. Per aquest fet, al debat d' investidura Ballesta va rebre dures crítiques de tots els grups municipals excepte de CIU. La crispació va arribar al punt que el  nou alcalde s'oblides de jurar o prometre el càrrec i el ple es va haver de repetir.

               A l' ajuntament de Girona les ultimes eleccions municipals havien donat 10 regidors a CIU, 4 a ERC, 4 a la CUP, 4 al PSC, 2 a C's i 1 al PP. A l'hora de buscar suports per aprovar el cartipàs municipal que incloïa el sou de l' alcalde i el nomenament de càrrecs de confiança Ballesta comptava amb ERC tal com feia Puigdemont, però davant la negativa d' ERC, va voler arribar a un acord amb PP i C's fet que va provocar força polémica fins i tot dins la propia convergencia. Malgrat que aquest pacte amb "la dreta" de PP-C's no es va dur a terme, aquest intent ha propiciat la renuncia de Ballesta. Després de tot l'enrenou per nomenar-lo només ha durat al càrrec un mes i mig.

                En substitució de Ballesta ha estat nomenada alcaldessa Marta Madrenas amb el suport dels vots del Psc amb qui CIU ha arribat a un acord com a "soci de govern". El Psc ha signat l' acord per tal de que l'ajuntament es posi a funcionar per la gent. CIU ha reivindicat, malgrat el pacte amb el Psc, que Girona segueix amb el compromís independentista com ho demostren els 18 dels 25 regidors que te l' ajuntament.
El grup municipal d' ERC ha manifestat que fa dos mesos l'haurien votat però que ara ja no perquè han pactat amb el Psc. La CUP no ha participat a la votació perquè han trobat falta de respecte i transparència mentre que el PP i C's han recomanat a l' alcaldessa oblidar el procés sobiranista i treballar per la gent.


                                                                                                     Ànec  Lluc