dimarts, 1 de març del 2016

Fer fora Rajoy no es suficient.....

                                                                               

                Avui Pedro Sànchez farà el discurs d' investidura per veure si aconsegueix els suports necessaris que a hores d' ara encara no te. Per fer-ho imagino que seguirà apelan a un govern del canvi. El Psoe ha volgut vendre des d'el mateix moment que el rei Felip VI li va encarregar fer govern que ells farien el govern del canvi per poder fer fora Rajoy. Ja en campanya un dels eslògans dels socialistes era aquest, " Fer fora Rajoy". Es cert que un primer pas pel canvi es fer fora Rajoy però malauradament Sànchez s`ha equivocat al triar al "soci" per fer-ho possible. En el seu afany d' arribar a la presidència va menysprea i deixar de banda les formacions independentistes catalanes rebutjant fins i tot la seva abstenció, malgrat que la seva intenció era formar un govern d'esquerres i l'abstenció de DL-ERC era del tot necesaria per aquest govern d'esquerres.

               Per acabar-ho d' arrodonir Sànchez va tenir molta pressa a signar un acord de govern amb C's que segons el mateix Sànchez va mes enllà de l' investidura fins i tot si aquesta no acaba de tirar endavant, perquè només amb C's només sumen 130 escons, molt lluny de la majoria fins i tot de la majoria simple. Totes les altres formacions al Congrés des de Podemos al PP ja han dit que votaran NO a Sànchez i per tant l' investidura sembla poc probable si no impossible.

                El Psoe ha buscat el suport d' altres formacions al seu acord amb C's presentant-lo com una proposta de govern reformista i de progrés. Ahir dilluns, 24 hores abans del debat d' avui i després de que l' acord amb C's hagi estat ratificat per la militancia i pel Comité executiu del Psoe, Sànchez va oferir una última oferta "personalitzada" a cada una de les formacions que volen un "canvi"al govern. IU, Compromís i les diferents confluències territorials han rebutjat aquesta oferta i Podemos l' ha titllat de pressa de pel i poc seriosa. El Psoe per la seva banda segueix defensant que els que volen el canvi han de triar entre fer president a Sànchez o permetre que ho segueixi essent Rajoy. Oscar López, portaveu del Psoe al senat va dir que qui de veritat vulgui el canvi ha de votar Sànchez i un cop sigui president ja es podrà negociar el que calgui. Dona a entendre que pel Psoe el canvi es només fer "fora Rajoy" i no es això. El canvi real ha de ser aquell que desfaci tot allò que ha dut a terme el PP aprofitant els 4 anys de majoria absoluta. El canvi real ha de ser aquell que escolti les demandes de la gent. El canvi real ha de ser aquell que retorni tots els drets que s' han perdut en els darrers anys.

               Si no hi ha sorpreses d' última hora Sànchez no aconseguirà ser investit president ni en primera ni en segona votació i per tant a partit del dia 6 de març haurà de començar un altre tanda de negociacions. Alguns pensen que el Psoe tornarà a seure amb Podemos i les forces d' esquerres però jo soc dels que pensen que el que arribarà sera la gran coalició PP-Psoe amb C's de "lligam". També es probable que s' hagi d' anar a noves eleccions.

   
                                                                                               Ànec  Lluc