dilluns, 15 de febrer del 2016

El PP es un Partit CorruPPte.......

                                                                               

              Malgrat que els dirigents del Partit Popular ho neguen per "activa i per passiva" la realitat es molt tossuda i gairebé cada dia es descobreix un nou cas de corrupció que els esquitxa. Els dirigents populars insisteixen que son casos aïllats que no tenen a veure amb el partit, que mes aviat consideren víctima d' unes quantes persones que han utilitzat el partit en benefici propi. Malgrat això sembla que s'ha acreditat per part dels jutges l' existència d' una caixa "B" al partit amb diners provinent de donacions de empresaris afins al partit. Aquesta caixa "B" es la que s'hauria fet servir per finançar il·lícitament el partit.

               Aquesta caixa "B" s' hauria descobert arran de la detenció de Luis Barcenas que va ser el tresorer del partit gairebé 10 anys. A Barcenas se li van incauta unes llibretes on hi havia anotades unes entrades i sortides de diner negre. Son els famosos "sobres" que presumptament feia servir el partit per "pagar" als diputats, senadors i altres membres del partit un complement salarial. En aquestes llibretes figuraven pagaments a Mariano Rajoy, Aznar, Cospedal entre altres membres de la cúpula del partit. No cal dir que tots ells han negat haver rebut cap "sobre" del partit, mes enllà de les retribucions oficials i legals. A Barcenas se li van trobar també comptes a Suíssa de 50M € aprox. que segons va declarar hauria obtingut de diversos negocis familiars. Barcenas va acabar a la presó de Soto del Real, i va ser llavors quan es va fer públic un whatsapp de Rajoy que deia " Luis se fuerte". Tothom va interpretar aquest missatge com una demanda de silenci cap a Barcenas. Cal recordar que Barcenas ja estava imputat pel cas Gurtel.
El cas Gurtel va posar al descobert una trama per aconseguir contractes públics a canvi de comissions mitjançant les empreses Easy Concept, Special Events i Orange Market totes elles dirigides per Francisco Correa. Aquest cas va afectar al Partit Popular de Madrid i València i entre els imputats hi han alcaldes i consellers de les dues C.C.A.A. Actualment aquest cas esta pendent de judici.
                                                                     
               A les Balears ha estat l' expresident Matas qui ha anat a parar a la presó imputat i condemnat per nombrosos casos com el Palma Arena, Ibatur etc. També esta involucrat amb els negocis d' Urdangarin que s'estan jutjant ara a Palma amb el cas Noos. De Jaume Matas, Rajoy havia dit que era l' exemple a seguir i que la seva política era la que volia per tota Espanya.
Hi han hagut casos també a Galícia, Andalusia, Múrcia, Castella-Lleó, La Manxa es a dir a tot arreu on manen. A Alacant el cas Brugal va destapar una trama d'adjudicació del servei de recollida de brossa i de llicencies d'obres que va arribar a enfrontar als dirigents locals i provincials imputats amb la direcció nacional.

               Tornant a Madrid el 2014 la guàrdia civil va detenir 51 persones entre polítics, alcaldes i empresaris dintre de la operació anomenada Púnica acusats d'atorgar serveis públics a diferents poblacions de Madrid a canvi de comissions. Entre els detinguts hi havia Francisco Granados ex-numero 2 del PP madrileny darrera d' Esperanza Aguirre. Aquesta setmana la policia ha tornat a registrar la seu del PP al carrer Genova de Madrid en busca de documentació relacionat amb aquest cas i finalment Aguirre que sempre havia dit que no sabia res de tots aquests casos ha presentat la dimissió com a presidenta dels populars madrilenys tot i que ha dit que no te cap responsabilitat directa en assumptes de corrupció.

                Fa pocs dies també i sota el nom d'operació Taula es posava al descobert una trama de corrupció que ha afectat a la diputació de València i ha estat detingut el seu expresident Alfonso Rus que ja va ser expulsat del PP al fer-se pública una gravació on s'escoltava com contava els bitllets de 500€ suposadament pel cobrament d'una comissió. També han estat imputats TOTS els regidors del grup popular de l' ajuntament de València excepte Rita Barberà per la seva condició de senadora i el seu aforament.

                 Al marge d'aquests casos que com es pot veure impliquen gairebé totes les C.C.A.A. cal afegir que sembla demostrat que les obres de reforma de la seu central del partit al carrer Genova on estaria inclosa la reforma del despatx de Rajoy, es va pagar amb diner negre i sense IVA. Un altre "detall" revelador es que dels sis tresorers que ha tingut el partit des de la seva fundació, cinc estan imputats i Barcenas ha passat dos anys a presó.
Aquests últims dies el PP ha estat imputat pel cas dels discs durs de l'ordinador de Barcenas que van ser esborrats abans de ser entregats al jutjat. En aquests discs durs hi haurien-segons Barcenas-copia dels rebuts i pagaments fets pel tresorer a membres del partit que tothom nega.

                  Sigui com sigui i malgrat es molt possible que moltes coses no puguin ser demostrades el cas es que el partit sense fa un "tuf" a podrit que "tira d'esquenes".Hi ha també altres investigacions en marxa per esbrinar el finançament de les campanyes electorals de polítics populars com son Cospedal, Aguirre o Rajoy......Com a ultima dada diré que Francisco Correa, cervell de la Gurtel, va pagar 32.452€ per diferents serveis d' enllumenat, parking, etc, al casament de la filla d' Aznar quan aquest era president del govern.


                                                                                                       Ànec  Lluc