diumenge, 31 de gener del 2016

El Comitè Confederal del Psoe ninguneja als independentistes : Prenem nota.....

                                                                       
                                                           


                Aquest dissabte 30 de gener s'ha celebrat el Comitè Confederal del Psoe on Pedro Sànchez ha presentat la seva proposta de govern, si finalment el rei Felip VI li proposa que intenti formar govern. Aquesta proposta es basa en la idea de que el PP ha de passar a l'oposició i el Psoe fer un govern progressista i reformista amb C's i l'abstenció de Podemos. Es a dir que, tot i que no ho ha dit, rebutja l'oferta que li va fer Pablo Iglesias de fer un govern d'esquerres que molts al Psoe han qualificat d'arrogant. Aquest govern ha dit que defensarà la unitat d' Espanya i aconseguirà una Espanya diversa i unida. Pel que fa a la qüestió catalana ha dit que vol fer un acord de regeneració democràtica per reformar la constitució aquesta mateixa legislatura.

               Sobre aquesta qüestió Iceta ha deixat clar en acabar el Comitè ha deixat clar que qui pretengui negociar la independència o un referèndum d'independència que s'ho tregui del cap perquè son coses innegociables. El president de l' Aragó Javier Lambàn ha dit que el Psoe no te cap intenció de mantenir cap tipus de contacte amb els partits independentistes catalans ni per aconseguir-ne l' abstenció. Ha declarat que si el Psoe aconsegueix l'acord a quatre amb C's, Podemos i IU, la posició que adoptin els diputats catalans d' ERC-DL seria irrellevant.
Aquí li he de donar la raó però de la mateixa manera, espero i desitjo que si no aconsegueix fer aquesta aliança a quatre, perquè algú es despengi i fruit d'una altre combinació de forces sigui necessària com a minim l'abstenció d' ERC-DL, aquests tinguin la dignitat d'engegar-los a "pastar-fang"i els responguin amb un NO amb majúscules. Perquè no se quina cara se li quedarà al Pablo Iglesias quan després de rebutjar la seva oferta el Psoe li demani l'abstenció per fer govern amb C's tenint amb compte que C's ha dit que amb Podemos no van enlloc.

               Clar que si li falla aquesta proposta a quatre i no vol saber res dels independentistes catalans sempre li quedarà la opció de fer govern amb C's i l'abstenció del PP, que potser es el que volen fer en realitat al Psoe, però primer han d' esgotar altres possibilitats de cara a la galeria. Recordem que els "barons" prefereixen fins i tot una "Gran coalició" amb el PP que un govern amb Podemos. Tot i que amb C's i l'abstenció del PP també en tindria prou, caldrà veure com respon el PP a una proposta que ells han presentat al in-reves - es a dir govern del PP amb C's i abstenció del Psoe- i que els socialistes han rebutjat.

              De tota manera i a proposta del propi Sànchez ( al mes pur estil cupaire ), qualsevol acord que es prengui haurà de ser referendat pels militants del partit. També s' ha decidit que les primàries a secretari general seran el 8 de maig on Sànchez sembla que es presentaria a la reelecció avançant al 22 de maig el Congrés que s'havia de fer al juny.
                                                                             

                                                                                                      Ànec  Lluc