dimecres, 16 de desembre del 2015

Personatges il·lustres (1) : " El Mitinguero".....

                                                                                 

                       El "mitinguero" : es aquell personatge que sovint acostuma a ser militant d'un determinat partit polític tot i que pot ser només simpatitzant. Surt quan comença la campanya electoral i també se'l pot veure en algun acte de partit. Se'l reconeix de seguida perquè porta tot un "merchandising" amb els colors corresponents a la seva opció política; bandera, samarreta, gorra i alguns fins i tot ulleres. Són molt fidels en el vot ja que rarament canvien la opció de vot, per molt malament que ho hagin fet els seus. Va a tots els mítings que es fan al seu poble/ciutat i rodalies i es posa tot l' endavant que pot per tal d'estar a prop del líder de torn. Acostuma a fer-se fotos per deixar constància de la seva assistència. Malgrat que ja el sap de memòria escolta atentament el programa que van explicant al faristol els oradors, i aplaudeix cada vegada que l'orador apuja el to de veu.
Un cop acabat el míting torna ple de joia cap a casa on ja te el vot preparat. Esta content perquè ha pogut veure de prop al seu líder que per ell es tot un ídol.

                                                                                                   Ànec  Lluc

P. D. : Mai he entès la finalitat d'un míting on només hi acostumen a anar militants/simpatitzants del partit que l'organitza i per tant ( teòricament) el vot dels assistents ja el tenen garantit.