dimecres, 23 de desembre del 2015

Des-acord en com anomenar el pre-acord que no es acordat perquè ho ha d'acordar l'assemblea..

                                                                               
LA   CUP   I   "JUNTS PEL SI"  LLEGINT  EL   PROJECTE D'ACORD....O EL QUE SIGUI.




               Ahir al migdia coincidint amb el sorteig de la loteria nacional, els rotatius de premsa anunciaven que hi havia un pre-acord entre "Junts Pel Si" i la Cup. Molts ens vam quedar sorpresos per la noticia però contents perquè al final semblava que es desencallava l' atzucac en que esta Catalunya des del 27S. Poc va durar però aquesta, si em permeteu dir alegria, perquè ja no se si es bo que s'arribi a un acord o no.

               Els negociadors o portaveus de "Junts Pel SI" van fer una roda de premsa per explicar que el que van entregar a la Cup era la proposta d'acord que feia JxS perquè en l' assemblea de diumenge els cupaires diguin si estan d'acord o no. Es a dir que tot el "paperam" de 63 pagines que conformen aquest document es únicament de propostes del programa de JxS, al que s'han afegit propostes del programa de la Cup i propostes coincidents dels dos programes.

               A la tarda la Cup va fer un altre roda de premsa, per estar a l'alçada de "Junts Pel Si"- segons paraules de Benet Salelles- i la veritat es que no van dir grans coses. La manera de fer de la Cup no permet als seus diputats fer cap valoració del pre-acord, que no es pre-acord si no una proposta de JxS que l' assemblea dirà si l'accepten o no. En cas de que l' assemblea decideixi acceptar-la es reunirà el consell de govern cupaire on es decidirà com es tradueix aquesta acceptació al parlament.

                O sigui i per resumir-ho perquè tampoc hi ha gaire més, resulta que tres mesos de negociacions només han servit perquè JxS ofereixi una oferta que no se sap si la Cup acceptarà, tot i que personalment crec que no perquè escoltant aquest matí a l' Anna Gabriel, tinc la impressió que aquesta proposta no els fa gaire el pes ni tan sols als que l'han negociat. Per tant i si molt no m' equivoco crec que anem de dret cap a eleccions al març, que vist el que ha passat a les generals del 20D tampoc es tan dolent, perquè alguns s'han tret la careta i a altres s' els veurà el llautó, i ja s'haurà esvait el fum.


                                                                                                 Ànec  Lluc