dimecres, 18 de novembre del 2015

Tenim els politics que mereixem ? .........

               Aquesta frase que he deixat amb interrogació podria haver-la posat amb afirmació però en aquest cas penso que els polítics catalans no estan a l'alçada de les circumstancies diuen que l'esperança es l'últim que es perd i a vegades les coses no son el que semblen.

               Des de l'onze de setembre de 2012 on gairebé dos milions de catalans varem celebrar la diada amb una manifestació a BCN amb el lema "Catalunya nou estat d' Europa " any darrera any la majoria del poble català ha demostrat el seu desitg de que Catalunya esdevingui un nou estat independent. Al 2013 i per celebrar la diada es va fer la " Via Catalana " que mitjançant una cadena humana va arribar des de les terres de l' Ebre fins als Pirineus. Després va venir la "V", la consulta del 9 N que va ser un gran èxit malgrat tots els entrebancs que hi va posar l'estat espanyol.

                Aquest any varem omplir la Meridiana i davant les constants negatives de deixar-nos fer un referèndum acordat, finalment el 27 S es van celebrar les eleccions que semblava que marcarien l'inici o no d'un procés que ens ha de dur a la República Catalana. Els resultats d'aquestes eleccions amb 62 escons per JxS i 10 per la Cup, van fer possible una majoria sobiranista al parlament que facilitava o almenys ho semblava, que el procés tirés endavant.

                 Malauradament han passat gairebé dos mesos i el mes calent es a l'aigüera. Malgrat l'acord a que van arribar JxS i la Cup per signar i aprovar una resolució de ruptura que es quasi be una DUI, i que va fer reaccionar ràpidament al govern de l'estat que fins i tot la van qualificar de "cop d'estat", després no han estat capaços de fer un govern fort per poder tirar-la endavant. La intransigència de la Cup a investir Mas i la negativa de JxS de presentar un altre candidat han fet que tot estigui aturat. En la segona sessió d'investidura la Cup va dir que donava un " No Tranquil" que va deixar molt nerviós a tothom. També ha dit que farà una assemblea el 29 de novembre però som molts que com deiem a twitter #TenimPressa . 

                  Vull creure que s'arribarà a un acord tot i que ho veig difícil però el que tinc clar es que com mes tard s'hi arribi mes afeblit quedarà el procés.


                                                                                                 Ànec  Lluc