dissabte, 21 de novembre del 2015

Quan els arbres no et deixen veure el bosc.......

                                                                               



                Quan a vegades ens fixem només en un detall d'un tot perdem la perspectiva global que ens dona la visió de conjunt del que estem fent. Això es al meu modo de veure el que li esta passant a la Cup. Ja en campanya electoral es va entestar a dir que no investirien a Mas com a president de la Generalitat i ara tant si com no volen mantenir aquesta "promesa" encara que posi en perill el seu objectiu final que es aconseguir la independència de Catalunya.

                 Aquella promesa va ser feta per contrarestar la campanya que va fer "Catalunya si que es pot"en contra de la figura d'Artur Mas en un intent d'esgarrapar algun vot d'esquerres. Crec que pensaven com la majoria de catalans que JxS treuría majoria suficient perquè n'hi hagués prou amb la seva abstenció perquè  es formes el govern que ens ha de portar a la independència. Malauradament això no ha passat així i dels 10 escons que ha tret la cup, fa falta que dos votin afirmativament a Mas per aconseguir la seva investidura. Apel·lant a la coherència la cup ha votat negativament les dues sessions d'investidura del president. La primera era comprensible ja que era necessari la majoria absoluta però a la segona només eren necessaris dos vots, i això es el que gairebé ningú ha entès. Baños va justificar aquest segon NO com un "NO tranquil" però de fet el resultat es el mateix. No hi ha govern i el procés esta encallat.

                  Moltes ha estat les raons que ens han donat per tractar de justificar aquesta doble negativa. Que si era una promesa de campanya, que no volen un president que tingui relació amb la corrupció i les retallades, que si anava de nº 4 a la llista etc.etc. Son tot arguments molt pobres per tractar d'explicar perquè s'atura el procés.
Podem estar d'acord amb que Mas no es el procés però també hauriem d'estar d'acord si "els arbres no ens tapen el bosc" que sense Mas la que ells anomenen dreta burgesa catalana, la petita i mitjana empresa i tota la gent que arrossega la figura de Mas es perdrien i la independència seria impossible. Aquell que pensi que es pot arribar a la independència només des de l'esquerra es que no arriba a veure ni tan sols els arbres. Ens agradi o no per aconseguir la independència fem falta tots i el que més em sorprèn es que aquells que de sempre han lluitat per la independència ara l'hi posin fre. Es cert que CDC abans CIU ha governat Catalunya durant anys amb el que s'anomenava "peix al cove" i a Madrid ha pactat amb socialistes i populars, però collons -amb perdó- ara que hem aconseguit que faci el gir cap a la independència els volem fer fora a empentes.

                 No vull donar lliçons a ningú però als de la cup no us sembla que es millor tenir a CDC en un govern pro-independència que en contra ?. Crec que no teniu amb compte que es un govern "excepcional" per un moment "excepcional". Aquí no hi ha lloc per polítiques autonomistes de caràcter mes o menys social. Ara es tracta de fer un país, una República. Ja decidirem després COM volem que sigui aquesta República. No te cap sentit decidir COM la volem si finalment no l'aconseguim.

                 Potser no us heu adonat els de la Cup que en les dues sessions d'investidura al parlament heu votat al costat de PP-C's-Psc i CSQP encara que sigui per diferents motius. El que compte es el resultat i aquest va ser de 62 a 73. Amb la vostra abstenció Mas tampoc hauria sortit investit i no hauríeu quedat posicionats al costat dels unionistes.

                 Si els arbres no us impedissin veure el bosc hauríeu investit al president i fins i tot hauríeu d'haver entrat a formar part del govern  la millor forma d' assegurar-se que es compleix l'acord es des de dins. Donat que heu deixat clar que no en voleu formar part, Mas us ha ofert una moció de control per veure com s'han fet les coses d' aquí a deu mesos i també ho heu trobat insuficient. No heu volgut ser a la Mesa del parlament.

                  Es va arribar molt aviat a la resolució de desconnexió i desobediència amb l'estat espanyol, però de moment no serveix de res perquè no es pot tirar endavant. Conforme passant els dies els anims es van enrarint i uns i altres feu declaracions i contra-declaracions que fa que els independentistes ens desesperem encara mes.

                  Ahir veu dir que no us fan por noves eleccions al març.....avui que a l'assemblea del 29 de novembre no es decidirà res i que no penseu fer "la puta i la ramoneta"quan això es precisament el que esteu fent. No teniu cap pressa a arribar a un acord argumentant que ho voleu fer irreversible. Jo ja començo a dubtar que si finalment arriba l'acord sigui positiu. Perquè ara es el nom del president però demà pot ser qualsevol altre punt. I el que menys necessita un procés que ja es per si mateix complicat i difícil es donar mostres de divisió i discrepàncies. Com ja s'ha dit moltes vegades el mon ens mira i per superar totes les traves que ens posarà l'estat espanyol necessitem tot el suport internacional que puguem aconseguir i francament ara mateix no estem donant gaire bona imatge.

                   A vosaltres no us fan por noves eleccions i a CDC sembla que tampoc.Doncs a mi si. Si no es repeteix la llista conjunta de JxS i CDC i ERC decideixen anar separats com així sembla que serà, tinc els meus dubtes que tothom que ha votat JxS torni a fer-ho i que fins i tot els de la Cup repeteixin resultats. Això d'eixamplar el vot independentista es com un comte de fades perquè CSQP ja ha dit que només recolza el "dret a decidir". Per em reafirmo en el que dic al títol del article de que a vegades " els arbres no ens deixen veure el bosc".

                                                                                             
                                                                                         Ànec  Lluc