divendres, 13 de novembre del 2015

Gràcies Cup......

                                                                             




               Gràcies per haver ferit de mort el procés. Malgrat la victòria dels independentistes el 27S, o almenys era el que alguns pensàvem, aquesta setmana i quan semblava que teniem a l'estat espanyol contra les cordes, la doble negativa a investir a Mas de la Cup, i per tant l'impossibilitat de fer un govern a la generalitat, han deixat tocat el procés.

                Els resultats de les eleccions del 27S van donar una clara majoría a Junts Pel Si amb 62 escons, tot i que quedava a 6 de la majoría absoluta, i a sols 2 de la majoría simple. Els independentistes però, estàvem contents perquè la Cup havia aconseguit 10 escons, i tots suposàvem que els posaríen al costat dels de Junts Pel Si per tal de tirar endavant el procés constituent que ens ha de dur a la República Catalana. Davant aquesta victòria sobiranista, tant el govern espanyol com els partits unionistes es van agafar al argument de que no s'havia aconseguit l'objectiu de mes del 50% dels vots i per tant s'havia perdut el plebiscit, un plebiscit que abans de les eleccions havien dit que no existien. Aviat van començar les negociacions entre JxS i la Cup per bastir un acord que facilités l'inici del procés.

               La Cup, des d'un primer moment va manifestar que no investirien Mas de cap manera, cosa que els va convertir en l'esperança del govern espanyol i dels partits unionistes. Aquest sol fet hauria d'haver fet pensar als "cupaires" perquè era tan important apartar Mas del procés. Malauradament no ho han sabut veure i aquesta setmana han votat negativament la investidura d' Artur Mas com a president del govern. No cal dir que això ha fet feliços tant al govern de Rajoy com als partits unionistes al parlament. No sé si són conscients que han votat la costat de PP-C's-Psc i CSQP, encara que diuen que per altres motius. Justifiquen la negativa a la coherència per haver dit en campanya que no investirien Mas.

                La coherència de la Cup : 

                Els dirigents de la Cup, diuen que no poden investir Mas per coherència. Van dir en campanya que no investirien a Mas perquè es un president a qui és relaciona amb la corrupció i les retallades. Pel que fa a la corrupció, hem de dir que a ell personalment no se li ha trobat res, tot i que si és cert que CDC te algunes seus embargades i hi han en curs algunes investigacions, però cap a títol personal cap a Artur Mas.Per tant no és molt "coherent" vetar Artur Mas i acceptar un altre candidat de CDC, partit presumptuosament corrupte. Pel que fa a les retallades també es poc coherent culpabilitzar a CDC o a Artur Mas, perquè vull recordar que no fa gaire a Grècia Tsipras ha hagut de fer-ne i dubto molt que tingui la mateixa ideologia que CDC. Però encara que acceptem que les retallades a Catalunya hagin estat ideològiques la responsabilitat és de tot el partit, i per tant tampoc és coherent vetar tan sols al president i no a tot el partit. Si tenim amb compte que els darrers dos anys els pressupostos de la Generalitat han tingut el suport d'Erc, l'argument cau pel seu propi pes. Per tant, i això és opinió meva, tot és redueix a un odi personal cap a la figura de Mas i CDC. I voler fer la independència sense CDC no es incoherent;es impossible.
     
                 Tampoc és gaire coherent, dir la mateixa nit electoral que no és tenen els vots suficients per fer una DUI, i fer una resolució que, acordada amb JxS i aprovada al parlament és poc menys que una DUI encoberta, perquè és una declaració de ruptura i de desobediència cap a les lleis de l'estat i al Tribunal Constitucional. Una declaració que ens podien haver estalviat si ja es sabia que no hi havia la possibilitat de fer govern per tirar-la endavant. De moment només ha servit perquè a Madrid es posin les piles i facin tots pinya contra Catalunya.

                  Demaneu desobediència a l'estat espanyol, i per ara Artur Mas i dues conselleres seves son les úniques persones que han estat imputades per "desobeir" al TC i posar les urnes el 9N. Després de rebre el vostre suport i el de milers de persones quan va ser cridat a declarar davant el jutge, es el mateix Artur Mas que quan només necessita 2 dels vostres 10 escons, rep dues punyalades per l'esquena. L'ultima amb la "retranca" de dir que es un "No tranquil", que el propi Artur Mas ha ironitzat dient que s'estima més un "Si nerviós" que un "No tranquil".

                   Desconfieu del compromís independentista de JxS i penseu que un cop aconseguida la investidura Mas frenarà el procés però no us adoneu que si Mas només volgués ser president n'hauria tingut prou en acostar-se a qualsevol dels altres grup polítics del parlament, a canvi de cedir molt menys del que esta cedint amb la Cup. Malgrat totes les pegues que hi poseu JxS ha seguit negociant amb vosaltres per fer el que demana la majoría del poble català. Ja sé que altres vegades hem estat així en situacions desesperades, però si n'abuses la gent es cansa i quan te n'adones ja es tard, perquè hi ha un refrany que potser no coneixeu que diu que " Tant va el canti a la font que al final es trenca".

                    Es cert el que diuen molts "cupaires" de que JxS al no haver tret majoria absoluta ha de negociar peró no podem oblidar que JxS te 62 escons i la Cup només 10 que són clau, però dubto que per aixó qui més hagi de cedir sigui el que en te sis vegades mes.

                    Mai els catalans havíem arribat tant lluny i mai ningú havia estat tant a punt d'engegar-ho tot a la merda (amb perdó), per l'odi personal envers d'una persona que no podem oblidar es un dels màxims responsables d'haver pogut arribar fins aquí. Els vostres companys bascos de Bildú ho han vist de seguida i el mateix Pernando Barrena ha manifestat que ells en idèntica situació donarien suport a Mas sense dubtar-ho.

                    Ara fareu una assemblea el dia 29 de novembre per decidir que feu. Hauran passat dos mesos des de que es van fer les eleccions i ni tan sols tenim govern.Malauradament li estem donant la raó al Aznar quan va dir que abans de trencar-se Espanya es trencaria Catalunya. El que no ha aconseguit el govern espanyol, ho aconseguirem els catalans tot solets. De moment Montoro ja es prepara per ofegar-nos encara més econòmicament. Els funcionaris no saben que fer davant la petició de desobediència que aneu fent. Heu rebutjat estar presents a la Mesa del parlament, al govern i a ocupar cap càrrec institucional. Curiosament a la relació de polítics en perill de ser acusats per desobediència no hi ha ningú de la Cup. Trobo que es una manera peculiar de fer la revolució.

                    Per acabar recordaré un tuit que va fer Quim Arrufat pocs dies abans del 27 S :

Mai m'hagués pensat que a les portes de la fundació d'una República i l'obertura d'un procés constituent hi hauria una esquerra bloquejant

                   

                   Ves per on aquell tuit que ara s'ha fet viral serveix per descriure la situació a que ens ha portat el seu partit. Jo tampoc ho hauria pensat mai que la Cup per no "trair"als seus votants obligues a JxS a trair als seus. Vull recordar que si la Cup aporta 10 escons al independentisme, CDC n'aporta 30 pel cap baix, i que haurien de tenir clar que per aconseguir la independència s'hauran de posar al costat de la "burgesia o dreta catalana"que segons ells representa CDC. Perquè al cap i a la fí es tracta d' això, la lluita de classes que si no deixem enrere no tirarem endavant. No hi ha ningú imprescindible però tots som necessaris.

                     Com s'acostuma a dir el tren només passa una vegada, i el de la independència malgrat que vosaltres digueu que tenim temps, esta xiulant a punt de sortir. Si el deixem escapar potser triga 300 anys més a tornar a passar. Com diu l'encapçalament els de la Cup ho "voleu tot" i força sovint qui ho vol tot es queda sense res. Per això us dono les gràcies, perquè encara que finalment s'arribi a un acord que probablement serà així perquè a ningú interessen noves eleccions, el procés esta tocat i el futur govern lluny de ser fort serà molt feble.

                                             
                                                                                                            Ànec  Lluc