dimecres, 21 d’octubre del 2015

NO rotund a la independència al congrés de Madrid .......ICV es torna a retratar....

                                                                                 


                 Ahir al Congrés dels Diputats, és va debatre la moció presentada per ERC, sobre les perspectives del govern espanyol en relació al futur de Catalunya. Aquesta moció, presentada i defensada per Joan Tardà, en nom del grup d' Erc al congrés, tenía com objectiu, que el govern Rajoy, reconeguès el resultat de les eleccions del 27 S, on una majoría de catalans van expressar la voluntat de ser un estat independent, i poses en marxa una negociació per fer possible el proces cap a la independència. Tardà ha argumentat que ja no hi ha marxa enrera, i ha demanat al PP, que abandoni les amenaces, i reconegui la majoría independentista. Ha instat a Rajoy, que comenci una negociació, amistosa entre Catalunya i Espanya.

                  Malgrat que, com ha reconegut el propi Tardà, la moció era més aviat simbòlica, donat que s'ha fet en l'última sessió, abans que Rajoy, convoqui eleccions i dissolgui la cambra baixa, és prou significatiu, que tots els diputats del PP, Psoe i UPiD, hagin votat en contra de la moció.
A favor han votat, ERC, CDC, PNB i Amaiur, a més d'algún vot nacionaliste més.
UDC, com ja era d'esperar, (encara que també s'hauría entés el seu vot negatiu, ja que són contraris a la independència,), s'ha abstingut, argumentan, que l'independentisme no té majoría de vots, i per tant, el que fa falta es construir ponts entre Catalunya i Espanya.

                   Sorprenenment, o potser no tant, ICV també s'ha abstingut. Com acostuma a fer en tot el referent a la independència, continúa sense "mullar-se", i llençant pilotes fora. Coscubiela ha justificat l'abstenció, dient que si bé és cert que els ciutadans de Catalunya van votar en clau plebiscitària, això no autoritza ningú a presentar els resultats de l'expresió majoritària del poble de Catalunya". Paraules buides, que volen justificar, tornar a votar en contra de Catalunya. Segueix insistin en que el resultat final, vindrà donat amb el referèndum, saben que aquest no arribarà mai. Per això demana CSQP un grup propi a Madrid ?.....Fins quan marejaràn la perdiu, i no diràn que no volen la independència ?......

                    Tant PP com Psoe, han deixat molt clar, que mai negociaràn la secessió de catalunya, ni la ruptura d'Espanya. Per al Psoe, la solució passa per la reforma federal de la Constitució, mentre que pel PP, l'independentisme ës una màquina excloent i sèctaria, i creu que ha fracasat, al no superar el 48% dels vots.

                     Per tant, queda clar que amb Espanya no hi tenim res a fer, perque Ciutadans, que serà qui previsiblement decidirà el proper govern, segons les enquestes, és de la mateixa corda que PP-Psoe. Podemos tampóc va gaire més enllà de defensar un "dret a decidir", sense dir "que"ni "com". Si ni tan sols reconeixen, la majoría sobiranista al parlament no podem esperar res........Els catalans, ens haurem d'espabilar "solets", o ens espabilaràn.


                                                                                                 Ànec  Lluc