dilluns, 26 d’octubre del 2015

La CUP s'equivoca.....

               

                La CUP s'equivoca. Evidentment, és la meva opinió, discutible, però igual de bona que totes les altres. Tots, i quan dic tots em refereixo als independentistes i als partidaris del NO, tot i que ho han negat durant tota la campanya, teniem molt clar que aquestes eleccions, i per tant, el parlament i el govern que sortís de les eleccions del 27 S, serien per iniciar o no el procés cap a la independència, depenen de si les guanyaven els partidaris del SI o del NO. Els resultats han donat la victòria clara als del SI, amb 62 escons per Junts Pel SI, i 10 de la CUP, que fa un total de 72 escons sobiranistes quan la majoria absoluta és de 68.

                 Quan els independentistes ens fregàvem les mans pensant que ho teniem a l'abast, la CUP és despenja i diu que no investiran a Mas com a president del proper govern, cosa que posa en perill el procés cap a la independència. L'excusa que donen és que s'identifica Mas i CDC com el president i el partit de les retallades i la corrupció. Tot i acceptant que poden tenir raò, encara que discutible perquè ara per ara ni a CDC ni a Mas se li ha demostrat cap cas de corrupció i que les retallades venen imposades en gran part per el nefast finançament autonómic, crec que la CUP no acaba d'entendre que estem en un escenari nou.

                 Ara no es tracta de decidir de quin color volem pintar el pis o si volem mobles rústics o moderns. Ara es tracta de "comprar"el pis per poder decidir com el guarnim.
La legislatura que avui comença ha de servir per fer possible, en el menys temps posible, que Catalunya esdevingui un estat independent per poder decidir com volem que sigui aquest estat. Només cal veure que, els que no volen que això passi es freguen les mans perquè no hi hagi acord entre Junts Pel Si i la CUP per tirar endavant el procés. Unes noves eleccions al març, posa en risc obtenir més de 68 escons sobiranistes, que ara si que tenim.

                Amics de la CUP, us ho he dit i us ho repeteixo, aquesta tossuderia de no investir Mas és com arribar a un camp ple de bolets i no collir-ne cap perquè no ens agrada QUI porta el cistell. Ja se que hi ha qui defensa que, Junts Pel SI pot baixar del burro i canviar al candidat, però hem de tenir amb compte que no deixen de ser 62 escons enfront de 10 i, tot i que els 10 de la CUP són imprescindibles per tirar endavant el procés, tampoc poden fer canviar el candidat que ha rebut 1.600.000 vots.

               Potser no us heu adonat però, esteu fent el joc als unionistes ja que, fins i tot la caverna mediàtica i les institucions de l'estat us agraeixen que no investiu Mas. Estem d'acord que Mas no és el procés però, sense ell no és el mateix. Sense CDC la independència no és possible i, si hem esperat 300 anys per arribar fins aqui, crec que podem esperar no més de 18 mesos per tenir la República Catalana amb un president com Mas, que ja ha manifestat que un cop assolida la independència plega. Si seguiu entossudits a no voler investir-lo i anar a noves eleccions al març és probable que ho enviem tot a rodar. Després ens acusarem els uns als altres de qui ha estat la culpa de la trencadissa i ens hi podem passar 300 anys més.

                                                                       
                                                                                                 Ànec LLuc

1 comentari:

Unknown ha dit...

Estic d'acord. També ho dic sempre, no podem perdre aquesta oportunitat.