diumenge, 18 d’octubre del 2015

" Jo vull ser torero"....Nou curs de Formació Profesional....

                                                                               


                 El PP no deixa de ser una caixa de sorpreses. Quan tots pensavem, que ja no tindría temps de fer-ne un altre, el ministeri d'educació, anuncía que prepara un titol de tauromàquia, a la Formació Profesional. De moment, només es un projecte, que serà debatut, a la conferència sectorial, que el ministeri convoca amb les comunitats autònomes. L'esborrany del projecte, diu que "la tauromàquia, es una manifestació artística desvinculada d'ideologies, que forma part de la cultura tradicional i popular".
                                                                             
                 Segons el mateix esborrany, el titol constarà de 12 mòduls, amb 2000 hores de formació, i el ministeri, vol incluir-lo dintre de la família profesional "agraria". Coneixer la história de la lidia, realitzar les arts del toreig, i preparar els sementals per la cria, seràn algunes de les competències profesionals que adquiriràn els estudiants, que aconsegueixin el titol de "Formació Profesional Bàsica en Tauromàquia", que es el nom que li vol donar el ministeri de
Iñigo Mèndez de Vigo.

A més de "banderillero", els estudiants podran ser, "matadors", "pastors", o "picadors". Entre les asignatures amb que comptara el titol, podem trobar, l'aprenentatge en l'execució de "pases taurinos", com la verónica, el natural, i la col·locació de banderilles. També s'estudiaràn, "els trastos de torejar i la liturgia taurina", i afegeix com a criteri d'evaluació, l'eficacia i puresa en la "sort" de matar.

                 
                   Aquesta proposta, arriba just, quan els governs Balears i la Comunitat Valenciana, han anunciat la intenció, de vetar les curses de braus, com ja va fer en el seu moment, Catalunya, i quan l'ajuntament de Madrid, també ha anunciat que retirarà la subvenció de 61000€ anuals de l'escola municipal de tauromàquia. Arriba també, a poques setmanes de les eleccions generals, convocades pel 20 D, que pot portar un nou govern a la Moncloa, cosa que fa pensar, que el PP vol morir, matan. (Tret que pensin de debó, que poden tornar a guanyar, cosa molt improbable, encara que no imposible).

                   Tot plegat, no es més que un altre desori d'aquest govern, que no es cansa de fer el ridicul, i sembla que no l'importa gaire l' imatge de país de pandereta, que estem donan arreu del mon.

                   Ens ho podriem agafar com una conya, si Espanya no fos un país, on s'ha retallat molt en educació, i on el nivell dels estudiants, es dels més baixos dels paísos de l' entorn. Malauràdament, lluny de ser una broma de mal gust, el PP, diu que aquest titol forma part de la innovació educativa, que vol generar noves disciplines acadèmiques per aquells estudiants que no superin la ESO..... Com diu la cançó de Benito Moreno..." España huele a pueblo. ". 

                                                                                                 Ànec  Lluc