divendres, 30 d’octubre del 2015

Guerra Bruta contra l'independentisme.....

                                                                               


                Guerra Bruta. Es l'única cosa que fa servir l'estat espanyol per aturar l'independentisme. Això, però no ve d'ara. Ja en les eleccions del 2012, el diar El Mundo va publicar en plena campanya, un esborrany pressumptament fet per la UDEF, on és parlava d'uns pressumptes comptes a suissa d'Artur Mas i Jordi Pujol per, presssumptament evadir impostos. Després de les eleccions, ningú al ministeri de l'interior va ser capaç de trobar aquest informe, i ningú del cos de la policia en sabía res. Malgrat intereferir notablement en les eleccions autonómiques, ningú va assumir responsabilitats politiques, i al diari El Mundo tampoc en va patir cap consequència. Tant és aixi, que el mateix diari, poc abans de les elecccions municipals d'enguany, va tornar a la càrrega, aquest cop, atribuin a Xavier Trias, aleshores alcalde de BCN, un compte a suissa amb 12 M€. Va haver de ser el propi Trias, mitjançant un document de la Unió de Bancs Suissos, qui demostres que mai ha tingut diners a suissa. Aquesta vegada, tampoc li va pasar  res al diari, per difondre noticies falses sobre un candidat a unes eleccions.

                Darrerament, i poc abans de les eleccions del 27 S, un jutjat del Vendrell, que investiga el famós 3% de Convergència, va ordenar escorcollar algunes seus del partit. Sense voler justificar ni absoldre a CDC de la pressumpta corrupció, que això ja ho dirà la justicia, a ningú se li pot escapar que el moment de l'escorcoll, en una investigació que ve del 2009, es mès que sospitos.

                 Que el mateix dia que es constitueix el nou parlament, amb els diputats escollits el 27 S, és facin nous escorcolls a casa dels Pujol, torna a ser una gran casualitat. Si tenim amb compte, que en les dues ocasions, els mitjans de comunicació, van arribar al lloc dels escorcolls fins i tot abans que la guardia civil o la policia, la sospita esdevé certesa. Els periodistes van ser avisats perque interesa fer el màxim soroll posible dels fets. Si a això afegim que el diari La Razon ja va anunciar fa un mes i mig, que després de les eleccions es produirien algunes detencions a Catalunya, ja en podem treure les conclusions. Es una campanya en tota regla de l'estat espanyol, contra Convergència, Mas i de retruc tot l'independentisme.

                  Les eleccions del 27 S van tenir uns resultats clars a favor de l'independentisme, amb 62 vots de JxS i 10 de la Cup. Donat que la resta de grups al parlament sumen 63 escons, es imprescindible l'acord entre Jxs i la Cup per tirar endavant el proces. Des de l'estat espanyol, la caverna mediàtica i dels partits unionistes, s'esta intentant trencar aquesta posibilitat d'acord. La Cup ha rebut i rep pressions per tot arreu, perque no investeixi Mas, tal i com va dir en campanya.

                   Aquesta setmana, JxS i la Cup van signar un acord en forma de resolució al parlament, d'inici del proces sobiranista, i de la intenció de desobeir al TC. L'endemà de fer-se pública aquesta proposta de resolució, l'Audiència Nacional ordena als mossos a actuar contra els anomenats "grups anarquistes", cosa que ha generat que la Cup hagi ajornat la reunió que tenía prevista amb JxS. La raó que ha posat la Cup, és que el govern en funcions de CDC, podía haver-se negat a acatar l'ordre i no enviar als mossos. Sota el meu parer, aquesta vegada la Cup ha caigut al parany de l'estat, que el que busca es la baralla de JxS i Cup. En els propers dies, veurem trampes de tota mena per tractar de fer descarrilar el proces. Només hem de veure, que tot i que la resolució de JxS-Cup no s'ha aprovat Rajoy s'ha reunit amb Pedro Sanchez, i els proxims dies ho farà també amb Rivera i Pablo Iglesias. No oblidem que estem en campanya o pre-campanya de les generals, i tots miraràn de treure prófit de la siuació a Catalunya.

                    Rajoy ha dit que no li agradaría haver de fer servir l'article 155, però que no li tremolarà la mà si arribes el cas. No ha dit però com ho farà, perque malgrat les vegades que han amenaçat amb l'aplicació d'aquest article, ningú ha dit com és pot fer ni quan, ni per quan temps, aixi com que pasaría després. Mentres tant, seguiràn fent servir els jutges, la policia o el sum-sum-corda per intentar fer fracasar el proces. Hem de ser prou llestos per no caure en els seus paranys i anar fent via.


                                                                                                      Ànec  Lluc