dimarts, 20 d’octubre del 2015

El Barça : una guardiola per la UEFA.....

                 
                                                                             


                   Ja hi tornem a ser. La Uefa torna a sancionar al barça per les estelades que es van poder veure al Camp Nou en el partit contra el Bayern Leverkusen, en el partit de Champions del 29 de setembre. En aquesta ocasió, la comisió de disciplina i ètica de la Uefa ha decidit posar una multa de 40.000 € al club blaugrana. Es dóna la circumstància que en aquell partit, i mentre sonava l'himne de la Champions, el públic del Camp Nou, va dedicar-li una forta xiulada, com a protesta per la multa de 30.000 € que va ser imposada, pel mateix mutiu, a l'estadi de Berlin, en la disputa de la final de la champions de la temporada pasada, que per cert va guanyar el Barça.

                    La junta directiva del reelegit president Josep Mª Bartomeu, va decidir no recorrer aquella primera sanció, tot i que en campanya electoral había dit que si ho faría. Van alegar, que volien tendir ponts d'entesa, entre la la Uefa i el Barça, amb una campanya de diàleg i pedagogia, que pel que sembla no han servit de res. Això si, el Barça va pagar religiosament, els 30.000 € de multa. En aquella ocasió, va ser una delegada Uefa ucraniana, qui des de casa seva, va elaborar una proposta de sanció, ja que el delegat Uefa que era al camp, no va reflexar res en el seu informe. Ara ha estat el delegat galès, present a l'estadi, qui ha fet l'informe, que inclou algunes fotografies. Sigui com sigui, el resultat es el mateix. Veurem que decideix fer ara la junta blaugrana, si recorrer o tornar a pagar.


Pel llençament de bengales, al Vicente Calderón, al partit de Champions, entre l'Atletic de Madrid i el Bènfica, el 30 de setembre, la mateixa Uefa, ha imposat multes de 11.000 € i 20.000 € respectivament, pel que es dedueix, que sembla mes greu, el fet de dur estelades que llençar bengales al camp.

Segons la Uefa, la sanció es basa en l'article 16.2 que castiga l'us de
gestos, objectes o paraules, que signifiquin o transmetin un missatge que sigui ofensiu, o provocatiu, de naturalesa política, ideológica o religiosa. No crec que una simple estelada, sigui res de tot això.
 L'estelada, com va argumentar el barça després de pagar la primera sanció, respon a un sentiment popular i força arrelat socialment, que sobrepasa qualsevol missatge politic i que per tant no pot ser sancionat en un futur. Sembla, però, que s'ho han pasat pel forro.

                    El vice-president del Barça, Jordi Mestre, ha dit des de Minsk, on es troba l'equip que demà torna a jugar partit de champions, que aquesta vegada, recorreran a la propia Uefa, al TAS, als tribunals ordinaris de Suissa o fins i tot a estrasburg, si cal, per tal de defensar la llibertat d'expresió dels seguidors culers. Veurem en que queda tot plegat.


                                                                                       Ànec  Lluc

P.D. : Sembla que tenen més sanció les estelades, que les banderes espanyoles amb l'ocellot o fins i tot les que porten simbologia nazi que es poden veure per aquets camp de deu. La ma del feixisme es allargada........