dilluns, 19 d’octubre del 2015

Carta oberta a La CUP.....

         


              Benvolguts amics de la Cup :


              Fins ara no he volgut dir res, pel que fa, a la vostra postura, a donar o no suport a la investidura d'Artur Mas, com a president. Després de les eleccions del 27S, on els resultats van deixar clar, que l'opció sobiranista per tirar endavant el proces cap a la independència es majoritaria, les Cup, gràcies als millors resultats de la vostra història, vàreu obtenir "la clau" per fer-ho possible. Des d'el primer moment, vàreu dir que no es podía fer una DUI, perque no s'habia aconseguit arribar al 51% dels vots, i per tant s'hauría d'agafar la via d'un proces constituent. També vàreu deixar clar, que, de cap manera, facilitarieu la investidura d'Artur Mas com a president. Sempre s'havia especulat, amb una posible abstenciò en la votació, però arràn dels resultats, ja no n'hi ha prou. Fan falta dos vots positius de la Cup, perque Mas sigui president. Vull recordar, que Artur Mas, es el candidat de Junts Pel SI, (encara que fos el nº4 de la llista, tothom ho sabia ), i ha obtingut 62 diputats al parlament. Els unionistes, que a dia d'avui, segueixen sense reconeixer la victòria independentista, celebraven i us esperonaven a no facilitar la investidura de Mas, cosa que us hauría de fer pensar, que si es dolent per "ells", potser es bó per "nosaltres". Davant de tot aquest enrenou mediàtic, us vàreu imposar un "vot de silenci", mentre duresin les negociacions amb Junts Pel Si. Aquest "vot de silenci", s'ha mantingut força bé, i només s'ha trencat per repetir una i altre vegada que no donareu suport a la investidura de Mas. El darrer a manifestar-ho, ha estat Salellas al programa "els matins" de TV3.

                No acabo d'entendre el vostre argument, de dir que el de menys es "QUI", quan sou vosaltres, els que poseu la condició "sine qua non" de que Artur Mas no pot ser el president.

                Tampoc entenc, que hagin de prevaldre els 200 i pico mil vots, que van votar CUP, perque no volien Mas de president, per sobre dels 1.6 M llargs, que varem votar Junts Pel Si, i pensem que pot ser el "nostre" president.

                Puc entendre, que no volgueu un president que s'identifiqui amb corrupció i retallades, tot i que pel que fa a casos de corrupciò, de moment no se li ha pogut demostrar res. En les retallades, es cert que no ho ha fet com seria desitjable, però no es menys cert, que en els ultims dos-tres anys, CDC, ha agafat el cami cap a la independència, cosa que li ha costat, la ruptura amb Uniò, i un bon grapat de vots, i això s'ha de saber valorar. No soc convergent, ni "Massista", ( com alguns denominen als que volem que Mas sigui president), però penso que sense ell, dificilment seriem on som.

                 Demaneu un gest de ruptura, amb les lleis i l'estat espanyol, i quin millor gest, que escollir president dels catalans, a algú que esta imputat per haber posat les urnes el 9 N. Demaneu actes de desobediència, fins i tot civil, i crec sincerament que el 9 N, va ser el primer acte de desobediència. El segon, han estat les mostres de suport als imputats pel 9  N, que s'han produit aquesta setmana pasada, quan han hagut d'anar a declarar.

                  No us demano, que feu president Artur Mas, a canvi de res, però TOT, hauría de ser negociable, sobretot pensant en el bé del país. No dic, que sense Mas, no sigui posible la independència, però que serà més dificil, segur. Tampoc cal, que els 10 diputats, votin a favor, ja que 8 es poden abstenir, i 2 donar un "SI crític", com heu fet altres vegades.

                   Tampoc us entenc, quan demaneu que el proper govern de la Generalitat, ha de trencar amb les lleis espanyoles, ha de tenir un caire més social, ( amb lo que estic totalment d'acord,), però rebutjeu cap posibilitat, de formar part d'aquest govern. ( Veure el "toro" des de  darrera la barrera, i demanar al torero que "s'acosti mes" es fer trampes.).
Encara entenc menys, que volgueu apropar-vos a Catsiqueespot, quan aquesta formació ha deixat clar que no es independentista, i que està pel "dret a decidir", quan penso, que aquesta "pantalla" ja l'hem deixat enrera. Potser, es que ja soc massa gran per entendre les vostres estrategies. Nomès desitjo i espero, que vosaltres i "Junts pel Si" sereu capaços d'arribar a un acord, per tirar endavant aquest projecte engrescador de la República Catalana, perque la posibilitat d'anar a unes noves eleccions no m'agrada gens, i crec que no seria bó per ningú que vulgui la independència.

                                                                                                     
                                                                                                     Ànec  Lluc