divendres, 4 de setembre del 2015

Tres primers messos de l'alcaldessa Colau......

                                                                                      



                Ja fà tres mesos des de que Ada Colau, va ser proclamada alcaldessa de Barcelona, gràcies al 11 regidors de "Barcelona en comú", i el suport de Erc, Psc, i la Cup. En aquets tres mesos, tot i que ja ha pogut fer vacances a l'agost, ha près algunes decisions més aviat polèmiques. La seva investidura va ser dissenyada com un bany de masses, retransmès en una pantalla gegant, i amb una plaça Sant Jaume, plena a bassar. Quan va sortir al balcò, va ser aclamada amb crits de " si se puede", i molts vam trobar a faltar "estelades", entre la gent de la plaça, però, com ella mateixa ha dit, tot i que el 9N, va votar " SI-SI ", ni ella ni el seu partit són independentistas, cosa que jo respecto i que hi te tot el dret.

                 La seva primera acciò com alcaldessa, va ser parar uns desnonaments, i per fer-ho, va desplaçar-se en metro, perque no volia fer servir l'Audi "oficial", de que disposa l'Ajuntament. Malgrat la seva voluntat de desplaçar-se en servei públic, ha hagut de reconeixer que per mutius de seguretat i pràcticitat, a vegades, és mol més útil el cotxe oficial. Com que l'Audi li semblava molt "aparatòs", ha triat un monovolum de la marca Seat, que ha hagut de llogar l'Ajuntament.

                 Aquets tres mesos de govern, han estat marcats, per les rectificacions d'algunes decisions, que s'han près, sense consultar amb l'oposiciò, tot i que "Barcelona en comú", només te 11 regidors, lluny de la majoría que és de 21. La Cup, ja li ha tocat el crostò, en més d'una ocasiò. Una d'aquestes decisions, va ser el fet de celebrar el "Mobile World Congress", ja que en campanya, havia manifestat la intenciò de que no és fes a BCN. Al final, però, ha signat una pròrroga fins el 2023. També ha hagut de rectificar, pel que fa a les llicencies d'allotjaments turistics, i la construcciò de places hoteleres, per la perdúa de llocs de treball, que això podía suposar.

                 Molt polèmica va resultar també, la colocaciò de la seva parella, com a asessor de Barcelona en comú. Colau, va intentar justificar-ho, dient que era un gran profesional, cosa que ningú posa amb dubta, però és molt lleig. Més lleig, va resultar encara, quan dies després, ens vam assebentar, que el nº 2, Pisarello, i la regidora Sanz, també havien "endollat"....perdò, contractat, a les seves parelles. Pot ser licit, però no és ètic.

                Als problemes que ja tenia amb els caps de la guardia urbana, cal afegir aquets últims dies, l'assumpta dels manters, i algunes veus l'acusen de ser massa permissiva amb ells. Les agresions d'alguns d'aquets manters, a agents de la guardia urbana, han obert una forta polèmica.
                L'ultima polèmica però, ha vingut arràn de l'adhesiò de Barcelona a l' Asociaciò de municipis per l'independència, "AMI", ja que Ada Colau, vol fer un referèndum perque els barcelonins decideixin, mentre que la resta de partits, volen que sigui el ple de l'Ajuntament, qui prengui la decisiò. "Barcelona en comú", ha dit, que en cas de votar-se en el ple, els seus regidors s'abstindrien. ( Ès a dir, no ès volen mullar.).
També ha deixat clar, que no anirà a la meridiana, perque considera que ès un acte electoral, i no vol posicionar-se, que és tant com dir que hi está en contra, que si bé, hi té tot el dret, és bò de saber-ho.

                Com és pot veure, el pas d'Ada Colau per l'alcaldía de Barcelona, ha estat marcat per la polèmica, com ja era de preveure. Segur que ha fet coses bones, però aquestes són les que més han trascendit a la premsa. I és que, tal i com ella ha reconegut, a vegades no és tàn fàcil, ajudar a qui més ho necesita. Ha manifestat, que a vegades se sent impotent, quan algú li demana ajuda pel carrer, i no pot fer res per ajudar-la, i que té la sensaciò, que podía fer més abans com activista de la PAH, que ara com alcaldessa, i que tot i que té molt més poder, a vegades no sap com treure'n profit.


                                                                                                       Ànec  Lluc