dilluns, 14 de setembre del 2015

Ha començat la Campanya.......

                                                                                 
                                       
                                          

                Ha començat la campanya. Coinicidint amb l'onze de setembre, ha començat la campanya, que ens ha de dur a les eleccions del 27S, que tot i que fins fà molt poc, tothom deia que serien unes eleccions autonòmiques ordinaries, la veritat es, que com més s'acosta el 27S, tothom comença a tenir coll aball, que no es aixi. Els partits del NO, ja reconeixen obertament el càracter plebiscitari d'aquestes eleccions.

               Aquest any, com ja he dit abans, l'inici de campanya, ha coincidit amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, fet que han aprofitat els partits del NO, per acusar al MHP Mas, de fer d'aquesta celebraciò, un acte electoral. De la mateixa manera també se li retreu haver escollit el 27S com a data dels comicis, per la proximitat del pont de la Mercè. (Potser si, però, la llei que tan defensen, diu ben clar, que la facultat de convocar eleccions i posar la data la té el president.).

                En pre-campanya, i ara en campanya, desfilaràn per catalunya politics d'arreu d'espanya, per donar suport als seus candidats. Per part del Psoe, Pedro Sanchez, ja ha vingut i tornarà a venir en més d'una ocasió per recolçar a Miquel Iceta, en els actes de campanya. Felipe Gonzalez, hi posarà cullerada des de la distancia. El seu article a El Pais, i l'entrevista a La Vanguardia, ja han aixecat polsaguera. Per cert, que el més ha trascendit de la presència de Sanchez a Catalunya han estat, els balls que s'ha "marcat" l' Iceta. El seu discurs, ja es conegut per tothom: Mas es el culpable de tot, ens esta enganyant, i la solució per CAT, es el canvi que proposen ells; "FADARALISMA".Per cert, que la Carmen Chacon, segur que es deixa caure pe aqui, si no ha vingut ja.

                 El PP, ha portat i portarà als pesos pesants de la formació, i està previst que vingui Rajoy, Cospedal, Soraya S.S., Javier Arenas, i algun xixarel·lo.....perdò, algun politic més. Ja hem pogut veure als sis presidents autonómics que encara conserva el PP. El seu discurs, segueix sent el de la por, que, tenint amb compte que el candidat es l'Albiol, tampóc es gaire estrany. Per cert, i parlant de l'Albiol, tot apunta, a que haver substituit a l'Alicia Sanchez Camacho, no ha donat els resultats esperats, ja que les enquestes preveuen una daballada d'escons populars. Malgrat això, els populars confien en el vot ocult, i aspiren a ser la segona força més votada.

                 Catalunya si que es pot, ha portat a la campanya, al lider de Podemos, Pablo Iglesias, (o potser ha estat ell qui ha exigit venir, ves a saber,), i ha fonamentat el seu discurs en atacs a Mas, CDC i a Rajoy i el PP, de qui ha dit que són iguals. En resposta a uns tuits, de Lluis Llach, on li recomanava visitar al psicoleg, cas de tenir obsessions sexuals amb Mas, va deixar anar que en aquesta campanya "donarien sexe a Mas, i el fuetejarien". Després, per acabar de rematar-ho, va dir, en alusió als andalusos i extremenys, que no s'avergonyisin dels seus pares o avis, i anesin a votar per fer fora a Mas. Crec que Iglesias, no coneix res de Catalunya, i no sap a quin jardí, s'ha ficat. Avui diumenge, al barri del Carmel, li han retret aquest fet.

                  Els de Ciutadans, pobrets, tampóc es que tinguin molt, on triar i remenar, i surt l'Albert, promocionan l'Arrimadas. (De fet, tampóc es gaire estrany, perque C'S, es podia anomenar, tranquilament, Rivera's.). Fins i tot als cartells de propaganda electoral, hi es ell, quan ni tan sols va a la llista. Pel que fa al programa, res nou sota el sol. Quatre propostes ximples, i carregar contra Mas, que esta arrosegant al poble català, a un carrerò sense sortida. De tota manera, les enquestes, els situen com a segona força al parlament, cosa que fa presuposar, que arreplega, els vots, que perden PP i Psc. Doblaría els resultats de 2012.
Uniò Democràtica de Catalunya, de Duran i Espadaler, no entraría al parlament, tot i que Espadaler ha declarat, que confien que a les urnes tindràn molt més suport. Després de trencar amb CDC, Unió, aposta per aconseguir fer el referendum, acordat amb Espanya, perque fer una DUI, es una bogería. De moment, les enquestes no li donen la raó.

                La CUP, que finalment no es va integrar a Junts pels Si, ha deixat clar, que el seu programa porta de forma especifica i clara la independencia de Catalunya, a més d'una serie de mesúres, per fer, un país molt més just socialment, i tot i que no dona suport a les politiques de Mas, ha afegit, que podrien afavorir la seva investidura amb l'abstenció, si això significa, començar el camí cap a la independencia.

                He deixat, pel final, "Junts Pel SI", perque es la majoritaría, la que guanyarà, i la meva. Fà uns dies, Romeva, Mas i Junqueras, van oferir una roda de premsa, en diversos idiomes. Junts Pel SI, com el propi nom indica, es la unió de gent molt diversa, en ideologies, però que tenen una finalitat comuna: la independència. Som, -i dic som, perque jo també m'he fet candidat, i ja en som més de 80.000, - molt conscients, que amb Espanya no hi ha res a rascar. S'ha intentat tot, del dret i de l'inrevés, i des del'altre banda, només ens han dit "No,No,No,No". Aquesta negativa continua, ha obligat a avançar les eleccions, per poder esbrinar d'alguna manera, si el poble català "vol o no" ser un país independent. Això ho sabrem a partir del dia 27. Fins aleshores, haurem d'aguantar tota clase d'acusacions, insults, menyspreu, etc. Fins ara, alguns s'ho agafaven a conya, i ara sembla que ja s'ho prenen seriósament, i per això aumenten els intents de desprestigi cap a Mas i la llista de Junts Pel Si, que ja han batejat com "llista del 3%". Per aquesta regla de tres, la del PP, podria anomenar-se de Barcenas, Gurtel, Púnica, etc., la del Psoe la dels Eres, o la de C's la dels transfugues, perque la majoría d'afiliats i càrrecs, provenen d'altres partits. Em fà molta gracia, això de llista del 3%, com si Espanya fos un país, on tothom té les mans netes, quan la veritat es que la corrupció campa per tot arreu, i s'obliden de dir, que en cas de demostrar-se la corrupció de Mas i CIU, hauria estat en époques en que cap dels dos eren independentistes, ni somiaven ser-ho mai, i que van tenir la indiferència, si no la colaboraciò de PP-Psoe.

                                                                                           Ànec  Lluc