dijous, 6 d’agost del 2015

Pressupostos 2016....Espanya ens torna a robar....

                                                                           
                                                                               



                 Cristòbal Montoro, ha presentat avui els pressupostos generals de l'estat pel 2016, i una vegada més, ha tornat a demostrar, allò que molts cridem des de fa molt de temps, i que des d'espanya ens neguen. Segons aquets pressupostos, Espanya té previst invertir a Catalunya, 1072 milions d'euros, que tot i que suposa un increment, envers l'any passat de 105 milions d'euros, continua estan molt per sota de l'aportaciò al PIB de Catalunya.

Catalunya aporta al PIB espanyol, al voltant del 19% del total, i per l'any 2016, la inversiò presupostada  per l'estat a Catalunya, és de només el 9,75% , per tant un 10% per sota. Aquest fet, és veu agravat, perque és habitual, que del total pressupostat, s'acabi executan, un 50 o 55%, com a màxim, amb lo que l'espoli-robatori, és d'escandol.

                  Aquestes xifres, són les que ha fet oficials, el ministeri d'hisenda, i tot i que demostren l'ofeg, que pateix Catalunya, encara hi ha gent, i hem refereixo aqui a casa nostra, que culpa de les retallades a Artur Mas, que fa servir l'estelada, per salvar el cul. Després, quan els diners no arriven per pagar farmacies, escoles o la sanitat, la culpa es d'aquets quatre "pelacanyes" que demanen la independencia, només per tocar els collons.

                   Artur Mas, ha qualificat aquets pressupostos, com un nou menyspreu cap a Catalunya. Com sempre, unes inversions molt per sota, del que pertocaria, si tenim amb compte, el pes econòmic i de poblaciò.
El Psc, mitjançant el diputat, Joan Rangel, ha manifestat, que aquets pressupostos, són una demostraciò més, que el maltractament a Catalunya, segueix existint. Ha reconegut, que la inversiò és infima, i ha criticat al govern del PP, que ni tan sol fa electoralisme. Ha culpabilitzat al govern espanyol, però també al català, per no haver-se preocupat gaire, els últims quatre anys. Malgrat això, el Psc, aposta per seguir dialogant amb Espanya.
Uniò, per la seva banda, els ha qualificat d'electoralistes i de no tenir amb compte Catalunya, Picò, diputat d'Uniò al congrès, ha dit tambè, que son uns pressupostos que no ajudaran a la recuperaciò.

                   Tampoc han agradat gaire a la resta de l'oposiciò, ja que els han titllat d'electoralistes, i dificilment realistes. Preveuen baixades d'impostos, i una major despesa social, aixi com més inversions en educaciò, sanitat i cultura. Tenint amb compte, que les exigencies de deficit de Brusseles, el numeros no quadren. Clar, que potser a les properes eleccions, el PP surt d'una patada al cul, i tampoc hauran de posar-los en marxa.


                                                                                                    Ànec  Lluc