divendres, 28 d’agost del 2015

Carta oberta als "indecissos"....

                                                                             


                  Aquesta "carta oberta", va dirigida als que encara no teniu prou clar, perque és necesaria, la independència, per poder millorar la vida dels catalans, però també pot anar adressada, a aquells posibles votants del "NO", que s'han deixat convencer per aquells, a qui ja els va bé, l'encaix actual entre Catalunya i Espanya.
En el debat dels pressupostos al congrès dels diputats, i encara que no tocava, Montoro ho ha deixat molt clar, en la seva resposta al diputat d'Erc, Joan Tardà; ha qualificat als catalans, més concretament, als nacionalistes que volem "marxar", de ser minoritaris, i ha assegurat que sempre ho serem, i per tant, no tindrem mai la posibilitat de canviar les lleis, ni la constituciò, que ara per ara, ens impedeixen ser "lliures". Per tant, aquets partits o confluències d'esquerres, que volen canviar Catalunya, mitjançant un canvi a Espanya, ho tenen molt dificil, per no dir imposible, ( i parlo de "Catsiqueespot", concretament, que a travès de Joan Coscubiela, diuen que volen cambiar Catalunya, cambiant Espanya ), perque el Psoe, té la mateixa idea envers Catalunya. Només cal recordar la frase de Zapatero "aprobarè el estatuto i tal i tal", i la d'Alfonso Guerra dient " me cepillao el estatuto".
Podemos, també seria de la mateixa corda, tot i que no ho diuen obertament, però per poder canviar Espanya, la formaciò de Pablo Iglesias, hauría de treure majories absolutes, i francament, no ho veig gaire posible.

                 Això, és vist des d'el punt de vista de la "legalitat" espanyola, que, encara que els set milions i escaix de catalans, ens possesim d'acord, no podriem cambiar, davant la resta de quaranta milions d'espanyols. Per tant, per la via de la legalitat espanyola, no hi tenim res a fer.

                 Pel que fà al tema econòmic, posare quatre dades sobre la taula, que haurien de ser suficients, per convencer als indecisos. S'ha parlat molt, de la sortida de la UE, en cas d'una independència de CAT. El president de l'ANC, aixi ho va manifestar aquesta setmana, a la SER, i els partits unionistes, s'hi han agafat com a un clau roent. Veient que ha pasat amb Grècia, on s'ha fet de tot, per evitar la seva expulsiò, tot i la "fallida tècnica" i la ruina d'aquest país, dubto molt, que a un país potent econòmicament se'l faci fora per haver près una decisiò mitjançant les urnes. Tampòc hi ha cap precedent, que apunti cap a aquesta expulsiò. Tot són especulacions, per "ficar la por", al cos de la gent.

Amb el tema de les pensions, només hem de veure, que amb el sistema espanyol, són els treballadors qui paga les pensions dels jubilats, i per tant, com menys aturats hi hagi, millor finançament tindrà la "bossa de les pensions", una bossa, que en els darrers anys, Zapatero, primer, i Rajoy després, han buidat en un 40%, de les seves reserves. Per tant, que les pensions a Espanya estiguin més garàntides, que en una CAT independent, és més que discutíble.

Pel que fà als impostos que paguem els catalans, i que no s'inverteixen després a Catalunya, el propi ministeri de Montoro, va reconeixer fa poc, un dèficit català de gairebé 9000 M€, xifra que segons la Generalitat, pujaría als 15 o 16000. I això, és cada any. La ministra de Fomento, també reconeixía, que no s'havien complert les inversions en infraestructures que pertocaven a Catalunya, i aixi tenim la xarxa de rodalíes que tenim. Fà poc ha anunciat que s'endarrereix dos anys, el corredor mediterrani, mentre es seguirà invertint en "Aves". Fins i tot totes les iniciatives de "justicia social", que tan insisteixen les esquerres en demanar, les han anulat des de Madrid. Només cal recordar l'impost als diposits bancaris, o el decret de "pobressa energetica", que va voler tirar endavant la Generalitat, i que el Tribunal Constitucional va tirar per terra, a instàncies del Partit Popular, que després diu, que és preocupa dels problemes reals de la gent.

                   Si entrem en l'ambit cultural, el menyspreu de l'estat envers la cultura catalana és esfereidor, sobre tot pel que fà a la llengua. Fins i tot, s'han arribat a "inventar" una llengua com el "Lapao", perque no és pugui dir, que en una part de l'aragò, és parla català.
La Lomce de Wert, tot i que és d'aplicaciò a totes les C.C.A.A., és un atac en tota regla, al català a les escoles, on és vol que si un sol nen ho demana, la clase s'ha de fer en castellà. Molt democràtic, tot plegat.

                    Ens han fet retirar les estelades, i ara volen prohibir la manifestaciò a la Meridiana, de l'onze de setembre. Tot aquest menyspreu, ja fà molts anys que dura, i encara hi ha gent que vol seguir amb aquesta situaciò. Només cal veure, que em hagut de recòrrer a un avançament de les eleccions, perque no hi ha hagut manera que ens autoritzin a fer un referendum per saber l'opiniò dels catalans, i a més, ho hem hagut de fer amb "peus de plom", per tal de que la maquinaría de l'estat, no ens les prohibeixi, i ho engegui tot a rodar, tot defensant la legalitat, la "seva" legalitat. Per tant, indecis, si després de tots aquets "greuges", encara no has arribat a la conclusiò, de que la independència és l'única soluciò que ens queda als catalans, ( que hi tens tot el dret, per suposat ), potser és que et mereixes el que ens esta pasant. I si el 27S, una majoría de catalans, diuen a les urnes, que ja estem bé aixi, els indepes ho acceptarem democràticament, i ens resignarem a seguir amb Espanya, però les consequencies, les pagarem tots plegats.

                                                                                                    Ànec  Lluc   

P.D. : Mentre estava escrivint aquesta entrada, s'ha produit un altre menyspreu cap a Catalunya. Just un dia després que la Junta Electoral Central, rebutges la peticiò de la generalitat d'allargar una setmana el termini, perque els catalans al estranger, poguin exercir el dret a vot, ha aprovat que els militars destinats a l'estranger, si tinguin un termini més llarg per poder votar el 27S......Com deia Shuster:  " no hase falta disir nada mas " .