dimarts, 11 d’agost del 2015

27 S : Plebiscitàries o no ?....

                                                                             


               Les eleccions del 27 S, seràn plebiscitàries o no ?, Aquesta és la pregunta que podriem catalògar, com la del miliò d'euros, per la dificúltat que molts posen a la resposta, tot i que, quasi bé tothom ho té molt clar.

               A efectes legals i de convocatòria, la resposta és NO. Unes eleccions plebiscitàries, no tenen cabuda dins la constituciò espanyola, i per tant no existeixen com a tal. Vet aqui el mutiu, pel qual, el president Artur Mas, va signar el decret, com si és tractesin d'unes eleccions autonòmiques ordinaries, ja que, d'altre manera, haurien estat impugnades pel govern central, i suspeses després pel Tribunal Constitucional.

               Els favoràbles a la independència, ho hem tingut sempre clar. Aquestes eleccions són, a la pràctica, el referèndum, que Espanya no ens ha deixat fer. Han de servir, per saber d'una vegada per totes, quants som els que volem que Catalunya sigui un estat independent, i quants volen sguir forman part d'Espanya. Això que sembla tan fàcil d'esbrinar, no hi ha hagut manera de poder saber-ho, perque qui ho ha d'autoritzar, sempre s'hi ha negat en rodò, potser perque tenen força coll aball, que perdrien.

                Al altre platet de la balança, han tret sempre el càracter plebiscitàri d'aquestes eleccions, encara que cada formaciò, ho ha fet, argumentant diverses causes o raons. Al marge de que totes coincideixen, en dir que no ho són, per Ciutadans, només són unes eleccions autonómiques, per escollir un govern autonòmic, que com ja li va respondre Artur Mas, si només fos això, tampóc caldrien,perque govern ja en teniem un, fins al 2016.
El Psc, també ho veu aixi, i creu que si Mas ha avançat les eleccions, és perque s'ha ficat en un carrerò sense sortida. Per al PPC, només són autonòmiques, perque són les úniques que permet la llei, i la llei s'ha de cumplir. A "Catalunya si que es pot", a més de negar el càracter plebiscitàri, diuen que aquestes eleccions, aixi com la llista "Junts pel si", han estat concebudes per salvar el cul d'Artur Mas, que ha enredat a Erc, i a les entitats socials, perque li donin suport.

                En fí, que n'hi ha per tots els gustos, per triar i remenar. De tota manera, els que no creuen que siguin plebiscitàries, han començat a buscar aliances per frenar la llista unitària. Primer va ser l'Alicia Sanchez Camacho, abans de que la fotesin fora del PPC, - o més ben dit, que no la deixesin ser candidata -, qui va posar sobre la taula, una aliança unionista. Ara ha estat Arrimades de C's, qui ha fet una crida a PP i Psc, buscan suport per després del 27 S. Als de "Catalunya si que es pot", no sels hi ha adresat ningú, perque encara no sabem ben bé, a quin costat de la balança els hem de posar. Crec, que no ho saben ni ells, perque cada dia, diuen una cosa, que després han de rectificar a correcuita.

               El càracter plebiscitàri, el tindrà, quan és coneixi el resultat. Si guanya el "SI", començarà el proces cap a la independència, i voldrà dir que han estat plebiscitàries. Si guanya el "NO", seràn els que ara el neguen, qui li donaràn aquest càracter.


                                                                                                    Ànec  Lluc