dimecres, 5 d’agost del 2015

" 27 S "... Dat i Beneit .....

                                                                           


                   Ja està fet. O com diem els catalans, "Dat i beneit". Ahir al capvespre, el president Mas, signava el decret de la convocatòria d'eleccions autonòmiques pel 27 de setembre d'enguany. Va ser en una cerimonia solemne, al salò Mare de Dèu de Montserrat del Palau de la generalitat. Una imatge, que recordava a la signatura de la consulta del 9 N. En aquesta ocasiò, eren presents a l'acte, acompanyant al president Mas, la presidenta del parlament Núria de Gispert, i els consellers Francesc Homs, Neus Muntè, i Meritxell Borràs . L'acte ha començat, amb la lectura del decret, per part del secretari del govern, Jordi Baiget. Ha estat un decret, calcat al que va signar per convocar les eleccions del 2012, per tal d'evitar qualsevol mala interpretaciò que pugués portar al govern d'espanya a impugnarles o fins i tot anular-les. No escapa a ningú però, que com va dir el propi Artur Mas, en un petit discurs que va fer a la premsa en acabar l'acte, aquestes eleccions del 27 S, són iguals a la resta en les formes, però seran molt diferents pel que fa al fons.

                   En aquest petit discurs, Mas ha justificat l'avançament de les eleccions, per les reiterades negatives del govern espanyol, a la posibilitat de que els catalans puguem exercir, el nostre "dret a decidir". Ha dit que som davant un fet excepcional, que justifica aquestes eleccions excepcionals.
També ha dit, que el 27 S, el mon sencer ens mirarà, i ha demanat a tothom, que en sigui conscient, i estigui a l'alçada. Ha fet una crida a totes les forces politiques, a que facin les seves propostes des del respecte. Ha acabat dient, que podem fer del 27 S, una data assenyalada en la nostra història i ha dit que ara la democràcia, té l'última paraula. Assumim, cadascú, la responsabilitat que el moment demana.

                    A partir d'ara, comença un calendari apretat, per aquells partits que concorrin a aquestes eleccions. En la primera quinzena d'agost, aquells que volguin formar coalicions, ho hauran de comunicar a les juntes electorals. El diari oficial de la Generalitat, presentarà el 26 d'agost, les llistes que s'hagin presentat. El 31 d'agost, és faràn públiques les llistes definitives, i el dia 11 de setembre, coincidin amb la diada, començarà la campanya electoral.

                     Amb la signatura d'aquest decret, Mas compleix amb el compromís, adquirit el 14 de gener amb Erc i les entitats, que molts, govern central inclòs, posaven amb dubte que ho acabes fent. Malgrat que eren moltes les veus que deien que al final, és faria enrera, un cop més, posarà les urnes, perque els catalans i catalanes puguem decidir, a quin país volem viure. Aquestes eleccions, són el resultat de la feina ben feta durant tots aquets messos, amb els seus alts i baixos, com pertoca, en un assumpte tan complex com aquest. Demostrarem al mon, el nostre desig de llibertat, i ho farem de manera pacifica i ordenada.

                    Malgrat tot, i encara que la redacciò del decret és impecable, no podem descartar que el govern Rajoy, s'agafarà a qualsevol escletxa que hi hagi, per tal d'impedir aquestes eleccions. Tenen molta por a perdre, i comencen a veure-li les orelles al llop. Fa poc, un ex-vicepresident del tribunal constitucional, comparava el 27 S, amb un cop d'estat, i afirmava que el 27 S, pot ser considerat "frau de llei", si el decret amaga la verdadera finalitat de les eleccions, i són un plebiscit, encara que no ho digui explicitament. ( Val a dir, que aquest personatge, està vinculat a la fundaciò Faes, o sigui que ja està tot dit.).

                    Moncloa ja ha manifestat, que seguirà fil-parranda tota la campanya, i vetllarà per l'estricte cumpliment de la llei. Inés Arrimades, també va manifestar, que com a garants de la democràcia, també denunciaran, tot allò que no s'ajusti, a la més estricta legalitat. És la seva manera de reconeixer que estan "cagats de por", sense dir-ho.

                    D'aqui, al 27 S, tot i que la campanya oficial, no comença fins l'onze de setembre, haurem d'aguantar atacs i acusacions de tota mena, i de totes bandes. Aniran, sobretot, destinades a la figura d'Artur Mas, a qui tenen encarà com a màxim enèmic. Ells sabran que fan. Nosaltres, el dia 27 S, votarem i tant si guanyem com si no, almenys pasarem a la història, com un poble que va lluitar democraticàment fins al final, per a la seva llibertat.


                                                                                                    Ànec  Lluc