diumenge, 5 de juliol del 2015

" Si se puede "......depèn de qui ho demana...

            
                                                                            
                                               



              "Si se puede", és el lema de Podemos, que vol significar, que el canvi és posible, però de moment, esta demostrant que es pot fer, allò que decideix Pablo Iglesias, perque no ens enganyem, Podemos es Pablo, o Pablo es podemos. Ara acaban de fer public el sistema de primaries que faran servir de cara a les eleccions generals, i han decidit fer una circunscripciò única per tot espanya, amb una sola llista encapçalada per Pablo Iglesias, i on la resta de candidats, segons el lloc en que quedin a la llista, podrà escollir per quina provincia és presenta, o sigui que el candidat de Barcelona, depenen el lloc on quedi, pot decidir ser el candidat per Sevilla. Estrany, de collons. A la pràctica, vol dir que Pablo Iglesias, i Iñigo Errejon, que és l'ideoleg o inventor d'aquest sistema, controlen la unica llista que hi haura, i per tant controlen a tots els candidats. Gaire assambleari, no ho sembla oi ? .

               L'ombra de tupinada de la direcciò ja planeja sobre Podemos, i aixi ho han manifestat alguns cels caps regionals/provincials, com Teresa Rodriguez d'Andalusia, o Pablo Echenique de l'Aragò. Ambdos, han manifestat que no els sembla un bon sistema de primaries.

               Pel que fa al proces català, tot i dir que creu que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur, afegeix a continuaciò que, ara per ara, la cosntituciò no ho permet. ( De que em sona això ?.). També afegeix que Catalunya no te competencies per fer una Declaraciò Unilateral d'Independeència. Resumin, que pels catalans, aconseguir la llibertat "no se puede".

               Som molts, els que pensem, que podemos, ha estat concebut per fer veure que les coses cambien, però en el fons no cambia res. Si mirem el mapa politic que ha quedat després de les eleccions del 24 M, veurem que, les dues forces que havien d'acabar amb el bipartidisme, podemos i C's, son les que han afavorit que segueixin governant els mateixos que tan criticaven, i aqui acusaven de ser "casta". És veu, que només son casta, sempre i quan no pactis amb ells. Ara comencem a entendre, que les TV, els fecin les campanyes de promociò que han tingut tot aquest temps. Com s'acostuma a dir, el temps posa a cadascu al seu lloc, i a podemos, tot i que alguns ja ho veniem avisan, se li veu el "llautò".

               No m'ha agradat gents, la manera com ha tractat a Izquierda Unida, i al seu lider A. Garzon, menysprean qualsevol tipus de negociaciò. El taranna prepotent i a vegades xulesc de Pablo Iglesias, no semblen els més correctes ni adients, per un politic que diu estar proper al poble. Tampòc és pot menystenir a David Fernandez, per abraçar-se a Artur Mas, en el contexte que es va produir l'abraçada, dient que ell mai s'abraçaria a un personatge com Mas, però li fa regalets al rei Felip VI. Aprofita els mitjans de TV, per, al mes pur estil PP, acusa Mas de tenir comptes a suissa, quan qui va tenir de fer una complementaria i fins i tot va acabar plegant del partit, va ser el seu nº 3, Monedero, que tenia 425.000 €, sense declarar. Clar que ells és defensen, dient que tot es una campanya de desprestigi, perque ens fan por.Estan convençuts, d'arrasar a les urnes, però de moment, els reusltats obtinguts, només els han permés donar suport al Psoe, que tan havien criticat.

               Per tant, i si la cosa no cambia, això del " si se puede" no es res més que fum, perque res ha cambiat. Com va dir el propi Monedero, quan va marxar de Podemos, han perdut, l'esperit del 15 M, i han de mirar de recuperar-lo, per tornar a apropar-se a la gent.
Per cert, Pablo Iglesias, que és eurodiputat, sembla ser que va poc per Brusseles. Bé anar-hi hi va, però no és queda; només signa el registre perque li paguin la dieta que tenen asignada ses senyories, i torna cap a Madrid. Sense anar més lluny, mentre al europarlament és votava sobre el TTIP, -un dels cavalls de batalla de podemos i del seu lider catala Dante Fachin-, ell estava sent entrevistat a la cadena Ser.

               Fa pocs dies, els matins de TV3, entrevistaba Iñigo Errejon, -malgrat que alguns segueixen dient que TV3 no és plural-, i va deixar anar algunes perles :

       -  Que Catalunya faci una DUI ? "No se puede".
       -  Que Catalunya faci un referèndum ? "No se puede".
       -  Fer un proces constituent al marge d'espanya ? "No se puede".

                Doncs per sort, aquets són els del " si se puede", encara que algú ens hauria d'explicar que es el que si podem els catalans.

                                                                                                Ànec  Lluc