dilluns, 13 de juliol del 2015

LLista 27 S.....L 'art de complicar les coses

                  Estem a mitjans de juliol, i malgrat el "caloret" que està fent aquets dies, pel que fa al proces, el més calent és a l'aigüera. Després de la proposta que va fer el president Mas a les entitats civils, per tal de demanar unitat, i després que tant l'Anc, Omnium i l'Ami, és mostresin favorables a la proposta de fer la llista AMB el president, que no la DEL president, Junqueras va posar sobre la taula, una proposta per agrupar partits d'esquerres per la República Catalana, que tot sigui dit, no va tenir gaire resò. Acte seguit, i en vista de la intenciò de les entitats d'anar plegats a una llista civil única i d'unitat, va fer una segona proposta : llista unica i unitaria, però només amb gent de la societat civil. Els politics en quedarien al  marge.

                     La Cup, s'hi va posar a favor, però hi va afegir, que si el 27 S guanya aquesta llista civil, els diputats escollits, no farien res al parlament, ni votarien cap president, fins al cap de dos mesos, en que es disoldria un altre cop el parlament,per tornar a avançar les eleccions, aquesta vegada amb politics.
Tot plegat, sembla que ho compliquem una mica massa. Fer unes eleccions els 27 S, per fer-ne unes altres, dos mesos després, a que treu cap ?. Tal com va dir el president Mas, i ha tuitejat LLuis Llach, hi ha moltes incognites, que caldria tenir molt clares, davant tot el que ens juguem el 27 S.

- Si els 27 S, guanyes per majoria absoluta, com tots els independentistes desitjem, quina seria l'excusa per no fer res al parlament, no escollir govern ni president, i mantenir un govern amb funcions, durant dos mesos, per acabar avançant de nou les eleccions, aquesta vegada amb politics ?

- Una llista civil, amb aquets propòsits abans esmentats, no les anularia el govern espanyol, com apunten alguns ?.

- En cas de que el 27 S, la llista civil no resultes la guanyadora, ens trobariem amb un parlament sense cap politic sobiranista, fins almenys quatre anys...

- Si a la votaciò amb politics, dos mesos després del 27 S, no treiem majoria els sobiranistes, voldrà dir que el 27 S no haura servit per res ?.

              Són moltes incognites, per un proces que ja és per si mateix complicat, per fer-lo nosaltres encara més complicat. Tot aquest merder, ve arran de que algunes enquestes, venen a dir que amb tres llistes separades, els partits sobiranistes no sumen prou. La millor opciò, seria una llista unitaria avalada per CDC-ERC i CUP. Si les entitats civils, hi estan d'acord, sembla que la decisiò és sencilla. De cap manera. Erc i Cup, insisteixen en una llista sense politics, quan el que volen dir és que no volen que hi sigui Mas.Això és aixi.

                Sincerament, crec que s'equivoquen. Mai he votat Ciu, ni a les municipals, i sempre he pensat que Artur Mas és un politic molt "murri", capaç d'enredar-te, que convenç, i com s'acostuma a dir, capaç de vendre neveres als esquimals. Però això no treu, que li reconeguem el que ha fet per arribar on som ara. Perque no oblidem, que tot i que el proces és del poble, Mas mai s'ha fet enrera, quan ha sentit la voluntat del poble. Va donar a Ciu, el gir independentista, que li ha costat la meitat de diputats, i la ruptura amb Uniò, després d'anar 37 anys plegats, i fins i tot ha acabat imputat amb varies querelles, amb les que pot quedar inhabilitat o fins i tot a la presò. Després de tot això, alguns segueixen dient que Mas ho ha fet tot per salvar-se ell, quan la pòstura còmoda de Ciu hagues estat no fer res, no escoltar la voluntat del poble, i seguir amb el peix al cova, com havia esta fent fins aleshores, perque aliats no n'hi haurien faltat.  No vull dir que per tot això, hagi d'apropiar-se del proces, ni hagi de condicionar la llista, ni molt menys, però fer-lo fora, com si fos l'enemic, tampoc. Deixant a banda que no s'ho mereix, estic convençut que és un actiu molt valúos pel proces, com també ho són Oriol Junqueras i David Fernandez.

                Si em sorpren, que dos partits que venen demanan la independencia des de fa anys i panys, posin en risc aconseguirla, pel sol fet de que una persona, en aquest cas Mas, vagi a una llista o no, perque desenganyem-nos, la independencia sense Ciu, ara per ara és imposible. Tal i com esta el panorama politic català i espanyol, amb els de Podemos,Icv i Proces constituent ni hi podem comptar ni els convencerem, per molt que alguns insisteixin en fer-ho.

Les "elits" de Podemos han deixat ben clar que Catalunya te dret a decidir, però sota acord o mandat espanyol. La DUI, no tenim competencies per fer-la, i un referèndum no cap a la Constituciò. A aquets hem de convencer per fer la independencia el 28 S. Icv i la Forcades, van a remolc del Pablo, Ubasart, Fachin i companyia....

              Els veritables "enemics" són els unionistes/espanyolistes, i aquets no s'estan d'osties a l'hora d'anar contra Catalunya, i no miren si són d'esquerres o dretes, i van tots a una. Tant de bò m'equivoqui en tot el que he escrit aqui, i m'hagi de menjar totes aquestes bajanades amb patates. Res em faria més feliç, però ara per ara ho veig aixi. Tant de bò, aqueta setmana s'arribi a un acord entre CDC-ERC-CUP, per anar tots junts, amb politics, sense o disfressats de pallasso, però siusplau, anem per feina perque el 27 S és a tocar, i si no guanyem, la ostia que ens fotarem, pot ser històrica....... Visca Catalunya.

                                                                                                          Ànec  Lluc