divendres, 17 de juliol del 2015

"Catalunya si que es pot......"

               "Catalunya si que és pot", és el nom que ha triat la coaliciò que de moment formen Podemos, Icv, EUiA, i Proces Constituent, per presentar-se a les eleccions del 27S. La coaliciò aposta per fer un proces cosntituent per decidir l'encaix de Catalunya amb Espanya i el model econòmic i social. Es a dir volen tornar a la casella de sortida, abans de que s'acordes fer la doble pregunta a la consulta del 9N.

               El que no expliquen, és que aquest proces constituent, per decidir l'encaix amb Espanya esta supeditat al permis de l'estat espanyol, i com ha deixat ben clar Podemos en mès d'una ocasiò, la constituciò no ho permet fer, i Catalunya no te competencies ni per fer DUI ni referèndums. Tampoc han fet públic, qui serà el cap de llista, ja que cada formaciò tè el seu propi candidat.
Aixi doncs, tot i que algunes veus apunten que podia ser algún independent, qui encapsalarà la llista, Podemos presentarà Dante Fachin, Icv proposarà Joan Coscubiela, EUiA a Nuet i Proces Constituent a la Forcades. De tota manera, Pablo Iglesias, ja va dir en una entrevista, que tot i que no volia influir en l'elecciò del candidat, no veia a la Forcades com a candidata, i va qualificar Herrera, Camats i Nuet, com integrants de la "vella politica", i que Dante Fachin si li feia el pes, tot i que insistia en que l'elecciò és faria per primaries. Veien com és fan les primaries a Podemos, i veient el pes que te Pablo Iglesias a Podemos, no és gaire dificil saber qui acabarà encapçalan la llista.

               Tampoc expliquen, que sense la independencia el model social que podran triar, serà per repartir d'una altre manera allò que espanya tingui a bé donar-los, perque espanya mai s'avindrà a negociar res més que l'autonòmia, encara que Podemos aconseguis guanyar les generals. Clar que potser a ICV-EUiA-PC ja els va bè seguir queixant-se de les retallades, i anar a remolc de Podemos. Quan diuen "si que es pot", potser haurien de mirar que esta fent a Grecia els seu " amic i colega" Tsipras, que després de fer servir la cantarella del " si se puede", i fer un referèndum, on el poble grec va manifestar-se en contra de les retallades, s'ha pasat el resultat per l'entrecuix i les acabarà fent igualment, "obligat", això si, per la troika. ( Un altre que és veu obligat a fer una politica que no vol ni desitja, però no dimiteix. O sigui que fa el mateix que faria la casta.).

               No és res estrany, que Romeva fa poc mès d'un any, optès per abandonar Icv, desprès d'haver estat molts anys europarlamentari per aquesta formaciò. Des d'Icv, els seus ex-companys de partit, s'han afanyat a criticar-lo per haver acceptat encapçalar la llista unitaria, i l'han acusat de fer-li el joc a Mas. No entenen, o més aviat no volen entendre, que, com ho ha explicat aquest matí el propi Romeva a CatRadio, aquesta llista no és de Mas, ni de Junqueras, ni de Omnium, ni de l'ANC, sino que és una llista "excepcional" per unes eleccions "excepcionals" que és fan per substituir el referèndum que no ens han deixat fer de cap altre manera.

               Suposo que en els proxims dies o setmanes, ens faràn cinc centims del seu programa, perque fins ara, nomès han deixat clar el seu odi a Mas, perque el discurs social que ens volen vendre, com he dit abans, és vendre fum; si no pots gestionar els teus recursos, i això nomès s'aconseguirà amb la independencia, el marge de maniobra queda reduit a redistribuir les engrunes. Icv i Proces constituent, són a temps d'afegir-se al proces sobiranista, si de debò volen fer quelcom per Catalunya. Si continuen amb Podemos, quedaràn ben retratats, perque el partit de Pablo Iglesias és d'ambit espanyol, i sap que anar contra Catalunya dona redit a la resta de l'estat. De tota manera, estan en el seu dret de fer el que volguin. Com sempre, el temps posa les coses al seu lloc, i el 27S, les urnes, donaràn i treuràn raons. De moment les PAH catalanes ja han denunciat públicament l'us partidista que han fet del lema " si que es pot", ja que ès el que fa anys que fan servir.

                                                                                                   Ànec  Lluc