dilluns, 8 de juny del 2015

Tricampions...Triplet..Aquest any SI,SI,SI

                                                                               



               TRIPLET.....El dissabte 6 de juny de 2015 pasarà a la historia com el dia en que el barça va aconseguir el segon triplet. Va aconseguir gunayar la champions després d'haver-ho fet amb la copa del rei i la lliga. És el primer club en la historia del futbol, que acosnsegueix dos triplets. Ni el real madrid, en l'època en que era el club del règim, va ser capaç d'aconseguir-ho. Amb la victoria per 3 a 1 davant la Juventus de Turí, el Barça ja suma cinc champions a les seves vitrines.
Ha estat una victoria, aquesta sobre la Juve, molt treballada i merescuda, tot i que a la segona part, és va haver de patir de valent, perque la Juve va aconseguir el gol de l'empat. Per sort, abans del final del partit, el Barça ha marcat dos gols més.

               El partit, és va posar de cara, molt aviat, quan ja en el minut tres de partit, Rakitic va marcar el 1-0 pel Barça. Tot seguit, l'equip blaugrana va començar a desplegar el seu joc, i tret d'algun contracop de la Juve, les ocasions de gol rondaven la porteria de Buffon, que dit sigui de pas, va salvar a la Juve en més d'una ocasiò.Pasaven els minuts, i malgrat tenir moltes oportunitats, el segon gol no acabava d'arribar, mentres que la Juve donava algun avis. Fins que va arribar el que semblava inevitable, i que acostuma a pasar quan perdones mases vegades. La Juve va empatar, amb gol de Mata, que ja va ser el butxí del Madrid. Aquest gol va posar la por al cos, fins que                  va marcar el 2 a 1. Quedava encara partit, i més quan l'arbit va ensenyar la pissarra amb cinc minuts de afegit. Tocava patir una estona més. Quasi be al final del temps afegit, Neymar marcaba el 3 a 1 definitiu que donava la copa al Barça. Ja no hi havia temps per més. Els jugadors van esclatar d'alegria, al igual que els tècnics, directius i afeccionats, a Berlin i arreu de Catalunya. Com no podia ser d'altre manera, a Barcelona és va anar a Canaletas a celebrar el triomf.   

               Abans del partit,però l'ambient culè ja és respirava a Berlin. Molts seguidors blaugranes s`havien desplaçat a Alemanya per veure el partit in situ. S'havien repartit més de 10.000 estelades, que van lluir a l' estadi olimpic. L'ambient era d'euforia i optimisme, donat que, tot i que havia eliminat al Madrid, sobre el paper, la Juve semblava un rival asequible,que no fàcil, per un Barça en plena forma i dispossat a fer historia.

               Ni Rajoy ni el rei Felip VI, van assistir al partit, ( i ni punyetera falta feia que hi anessin,), i aquest fet, va fer correr a les xarxes, tota clase de comentaris, fent referència a la xiulada de la copa del rei, la setmana passada. Com a representaciò institucional, al costat del president blaugrana, hi havia Angel M. Villar president de la federaciò espanyola de futbol, Michel Platini president de la Uefa, Soraya S.S. vice-presidenta del govern, aixi com Artur Mas, Xavier Trias, Duràn i Lleida i altres autoritats...M'agradaria destacar, la cara de pomes agres que tenien Villar, la Soraya i fins i tot el Duràn, un cop acabat el partit i haver-lo guanyat el Barça.   

               Abans del partit, a les xarxes socials, a twitter concretament, eren molts els tuitaires que desitjaven la derrota del barça, fins i tot amb insults i deitjos de posar bombes i altres ximpleries, que corren sovint per la xarxa, aprofitant qualsevol ocasiò per atacar a Catalunya, al Barça o als dos. Molts eren també els madrilenys, que van mostrar la seva preferència perque guanyes la Juventus, tot i que va ser qui els va eliminar en semifinals. En poc temps van aconseguir que el hashtag #ForzaJuve, fos trending topic a espanya. Alguns, més agoserats, invocaven la figura de Morata, jugador de la Juve, perque fos el butxí del Barça, com ho va ser del Madrid. Morata va assegurar en unes declaracions, que en cas de guanyar treuria la bandera espanyola. Això va fer que guanyes molts simpatitzans, tot i que al final no l'ha pogut treure. ( Cal recordar, que Morata havia estat jugador del madrid a qui van fer fora per "dolent".).

               Després del partit, tot van ser insults, i desitjos de mort cap els catalans, el barça, i en especial Piquè, que va posar una estelada al mig del camp, un cop acabat el partit. Va ser la diana de tota la ira que duien els tuiteros; la catalanofòbia, aquella que diuen que no existeix. Tota la premsa internacional, s'ha fet resò del triomf del Barça, menys la espanyola, que a diferència de l'any passat que la va guanyar el madrid i sortia a tota plana a la portada, avui la majoria de diaris espanyols han posat a portada altres noticies, i han relegat la victoria del Barça, a un quadradet com a titular. Després s' estranyen si xiulem el seu himne i el seu rei. Però bè, ja s'ho faràn.

              No em queda res més que felicitar a aquest equip, que ha tornat a fer, allò que va fer el Barça de Guardiola, i que molts deien que no és podria tornar a repetir. Doncs mira, a la primera temporada de Luis Enrique a la banqueta, Pam, ja tenen el triplet, que pot convertirse en sextet, que igualaria al de Guardiola.....Però bé, aixo ja són figues d'un altre paner, aixi que gaudim d'aquest nou exit d'aquest equip que ja ha passat a la historia... Visca el Barça i Visca Catalunya..  
                                                   
                                                                                                           Ànec  Lluc